Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι "μοστράρουν" το UCAV Akıncı σε νατοϊκή άσκηση στην χώρα τους-Που αποβλέπουν;

"Το UCAV Akıncı θα λάβει μέρος σε διεθνή άσκηση για πρώτη φορά", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας διεξάγει ασκήσεις στην 3η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων στο Ικόνιο από το 2001. Η άσκηση φιλοξενείται  από την Τουρκία από τις 20 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Διοργανώθηκε με τη συμμετοχή των αεροπορικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, της Αγγλίας, του Πακιστάν και της Ιορδανίας. Στο Ικόνιο ήρθαν στοιχεία από τις χώρες που θα λάβουν μέρος στο 'International Anatolian Eagle Training'.

Προβλέπεται η διεξαγωγή εκπαίδευσης σε εναέριο χώρο μήκους 400 χιλιομέτρων και πλάτους 300 χιλιομέτρων στην περιοχή.

Σε ένα σχεδόν ρεαλιστικό πολεμικό περιβάλλον, μέσα από ένα σενάριο που γίνεται σταδιακά από απλό δύσκολο, σε ένα γενικό περιβάλλον με το πλεονέκτημα της υψηλής τεχνολογίας, η ποιότητα της εκπαίδευσης μετριέται στον υπολογιστή.

Η Διοίκηση τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μετέχει στην άσκηση  με μαχητικά αεροσκάφη F-16, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, E-7T, UCAV ANKA-S, η Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων με  φρεγάτα και κανονιοφόρο, το Αζερμπαϊτζάν με  μαχητικά αεροσκάφη SU-25 και MiG-29, η Αγγλία με  Αεροσκάφη Eurofighter Typhoon,το Πακιστάν με αεροσκάφη F-16,η Ιορδανία με αεροσκάφη F-16, το ΝΑΤΟ με το αεροσκάφος E-3A.

 Η Βουλγαρία, το Τσαντ, η Αιθιοπία, η Νότια Αφρική, η Γεωργία, το Κατάρ, η Βόρεια Μακεδονία, το Κοσσυφοπέδιο, η Λιβύη, η Μαλαισία, η Τυνησία, το Ουζμπεκιστάν και το Ομάν συμμετέχουν με καθεστώς παρατηρητή.

Πρώτη φορά στην Τουρκία

Η «International Anatolian Eagle-2022 Training» διεξάγεται  με την «Ramstein DUST-2022/2 Exercise», μία από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που είναι «Άσκηση Ανάπτυξης και Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ», στην Τουρκία.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν προσωπικό του ΝΑΤΟ, DARS (Deliverable Air Command and Control Center, Designated Air Picture Production Center, Sensor Integration Unit) και εξοπλισμός εδάφους- αέρος.

Στο πλαίσιο του «Ramstein Dust-II 2022», η «Άσκηση Ανάπτυξης και Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ» που σχετίζεται με την «Εκπαίδευση Αετών της Ανατολίας», μεταφέρθηκε  από το NATO το DDR (Deliverable Air Defense Radar), το οποίο περιλαμβανόταν στον κατάλογο του ΝΑΤΟ, σε χώρα του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά.

Το ραντάρ, το οποίο έχει βεληνεκές 470 χιλιομέτρων, αναπτύχθηκε στην 3η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων.

Από την άλλη, το UCAV Akıncı, το οποίο μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό πυρομαχικών με το άνοιγμα των φτερών του 20 μέτρων, έσπασε το δικό του ρεκόρ των 40 χιλιάδων ποδιών σκαρφαλώνοντας σε ύψος 45 χιλιάδων 118 στην «Anatolian Eagle Training», όπου του ανατέθηκε.

Το Akıncı TİHA θα λάβει μέρος στη διεθνή άσκηση για πρώτη φορά μετά την πρώτη διασυνοριακή επιχειρησιακή αποστολή και θα εκτεθεί σε διεθνείς παρατηρητές.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Η συμμετοχή του UCAV Akinci στην εν λόγω άσκηση αποσκοπεί στα παρακάτω:

Πρώτον για εμπορικούς σκοπούς, προκειμένου να το πουλήσει η Τουρκίας σε συμμετέχουσες χώρες, είτε με μαχητικά, είτε ως παρατηρητές.

Δεύτερον στο να επιδείξει τις δυνατότητες συνεργασίας του εν λόγω UCAV σε συνεργασία με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 αλλά και για να τεστάρει τυχόν δυνατότητα συνεργασίας του με άλλα μαχητικά αεροσκάφη, όπως το Eurofighter Typhoon που έχει βάλλει στο μάτι η Τουρκία για απόκτηση από την Μ. Βρετανία, αλλά και με τα ανατολικού τύπου SU-25 και MiG-29, που έχει το Αζερμπαϊτζάν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης με την Ελλάδα, η Τουρκία υπολογίζει σε αεροπορική υποστήριξη και σε επίπεδο Ειδικών δυνάμεων, βοήθεια από το ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ και το ΠΑΚΙΣΤΑΝ πρωτίστως.

Κλείνω επισημαίνοντας ότι η χρονική συγκυρία όπου γίνεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, με την διεξαγωγή της άσκησης της Συμμαχίας «Ramstein Dust-II 2022» στην Τουρκία, είναι θετική για τον Ερντογάν, δίνοντας πόντους στην Τουρκία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...