Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κοινή ναυτική παρουσία τουρκικής φρεγάτας με την ελληνική "Ύδρα"

Κι ενώ όλοι αναμένουν την στάση Ερντογάν στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, σε πεδίο δράσεων οι νατοϊκές κοινές παρουσίες και συνεκπαιδεύσεις συνεχίζονται.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική φρεγάτα TCG SALİHREİS αναπτύχθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας-2 του ΝΑΤΟ (SNMG-2), ενώ τα στοιχεία της SNMG-2 πραγματοποίησαν εκπαίδευση μετάβασης με το ιταλικό ITS MARGOTTINI, το γαλλικό FS PROVENCE και την ελληνική φρεγάτα 'Ύδρα". 
 

Να θυμίσουμε πως το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ με την Ιταλική Φ/Γ ITS LIBECCIO, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, στοχοποίησης, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ