Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Ψέριμος ήταν μόνο η αρχή! Κατασκοπευτικό πλοίο TCG UFUK βγαίνει στο Αιγαίο – Στόχος του τα ελληνικά υποβρύχια

Το πλοίο Πληροφοριών, Δοκιμών και Εκπαίδευσης TCG Ufuk, το οποίο είναι το πρώτο εθνικό πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας, μπήκε στην υπηρεσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τον αριθμό του σκάφους A591.

Στο Πενταπόσταγμα, επισημαίναμε ότι πιστοποιήθηκε πλέον κατηγορηματικά, ότι ο πρώτος στόχος των ελληνικών υποβρυχίων σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής κρίσης,  το  τουρκικό πλοίο υποκλοπών/ ηλεκτρονικού πολέμου TCG UFUK.

Το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, θα έχει ως κύρια αποστολή την παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων, των επικοινωνιών ελληνικών μονάδων στα νησιά, ενώ η παρουσία του στο μέλλον, θα είναι προπομπός τουρκικών επιχειρησιακών σχεδίων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 

 

Το δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό πλοίο TCG UFUK (A-591), το οποίο κατασκευάστηκε, ξεκίνησε τα καθήκοντά του  δοκιμαστικά στις 14 Ιανουαρίου 2022, στο Istanbul Maritime Shipyard στην Κωνσταντινούπολη Τούζλα.

Το TCG Ufuk, θα λειτουργεί από τις Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών.  Στόχος της Τουρκίας είναι να εκτελέσει  πολύ σημαντικά καθήκοντα, με τα προηγμένα συστήματά του και να παρέχει πολύ σημαντικές δυνατότητες στο τουρκικό Ναυτικό και στο MIT, από πλευράς πληροφοριών.

Η Μεσόγειος, η Μαύρη Θάλασσα και η Θάλασσα των Νησιών είναι από τις θερμότερες και πιο ενεργές θάλασσες στον κόσμο. Το TCG Ufuk, το οποίο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε δύσκολες κλιματολογικές και θαλάσσιες συνθήκες, διαθέτει αυτονομία στην ανοιχτή θάλασσα 45 ημερών.

Δεδομένου ότι το TCG Ufuk είναι εντελώς άοπλο, κατασκευάστηκε πιο οικονομικά από τις κορβέτες MİLGEM, εξαιρουμένων των αισθητήρων και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου TCG UFUK έχει μήκος 99,5 μέτρα, διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικές γεννήτριες 750 kVA, ενώ έχει πλήρες εκτόπισμα 2.400 τόνων .

Το πλοίο, το οποίο μπορεί να εκτελέσει αποστολές SIGINT και  ELINT και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων την ώρα. Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό κεραίας και ραντάρ παρόμοιο με το σύστημα ραντάρ ÇAFRAD, μαζί με ελικοδρόμιο  κατάλληλο για την απονείωση και προσνείωση ελικοπτέρων κλάσης 10 τόνων.

Παρουσία του UCAV Aksungur σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο τεστάρονται νέα σενάρια από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Να υπενθυμίσουμε ότι  στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”, που διεξήχθη πριν από λίγους μήνες έκανε την εμφάνιση του και το  UAV Aksungur, που ανήκει στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μη επανδρωμένο επιθετικό εναέριο όχημα είναι σχεδόν το ίδιο με το Anka, μόνο που έχει 2 κινητήρες. Με αυτόν τον τρόπο το Aksungur αναπτύχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ χαμηλό κόστος, σε σύγκριση με ένα τόσο προηγμένο σύστημα.

Το UAV AKSUNGUR θα εκτελέσει στο Αιγαίο αποστολές πληροφοριών πολλαπλών ρόλων, επιτήρησης, αναγνώρισης και επιθετικού χαρακτήρα.

Το Τουρκικό Ναυτικό διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο Aksungur, αλλά μέχρι το τέλος του 2022, θα προμηθευτεί με άλλα 3 UAV αυτού του είδους.

Το απόθεμα σε drone του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, περιλαμβάνει ακόμη δέκα UCAV TB2-BAYRAKTAR, τέσσερα UAV ANKA-S και τέσσερα UAV ANKA-B, μαζί με τρία αεροσκάφη ATR-72, Έξι P-235 (αεροσκάφη γενικής χρήσης), Τέσσερα TB-20 εκπαιδευτικά αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα SH-70B SeaHawk ASW/ASuW 9xAB212.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι με το Aksungur, που μπορεί να πετά  για 60 ώρες, θα αυξήσει σημαντικά την παρατήρηση, την ισχύ σε σχέδια επιθετικού χαρακτήρα σε χερσαίους στόχους των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, σε συνδυασμό με  την ικανότητα μεγάλου ωφέλιμου φορτίου 750 kg.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και τα σχέδια του σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Αναμένουμε την παραλαβή ελικοπτέρων ROMEO, των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών P-3 ORION, ενώ παραλάβαμε 5 μη επανδρωμένα ελικόπτερα Alpha 900 για τα πολεμικά πλοία μας.

Όλα αυτά ενώ αναμένουμε τις τρεις Φρεγάτες Belhara, εκκρεμεί η απόφαση για τις Κορβέτες, ενώ το UAV αρχύτας εισέρχεται στην τελική φάση κατασκευής, για  να εξοπλίσει ενδεχομένως μελλοντικά και το Πολεμικό Ναυτικό μας.

Στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε: Παγίδα στα τουρκικά UAV ! Η Αθήνα θα χτυπήσει σε διπλό ταμπλό, τονίζοντας η Αθήνα θα χτυπήσει σε διπλό ταμπλό, παγιδεύοντας τα τουρκικά UAV και αγοράζοντας εξελιγμένα μοντέλα ακόμα και με εξοπλισμό ,αναφέροντας παράλληλα τι είδε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος στο Ισραήλ.

Κινούμαστε στον ορθό δρόμο και σύντομα θα έχουμε πιθανότατα και άλλα καλά νέα, με στόχο την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο.    

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ''Kraken''- Τρία γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα «Gepard» παρέλαβαν οι ΕΔ της Ουκρανίας

Πλάνα από ρωσικά χτυπήματα του Grad- ''Σμπαράλια'' τα ουκρανικά τεθωρακισμένα-Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον...