Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό άρθρο "λάσπης" κατά της ΕΥΠ! Την κατηγορεί πως ενεργεί με ΗΠΑ-Μ. Βρετανία κατά της Τουρκίας

"Μεγάλη επιτυχία της MIT -ΗΠΑ και Αγγλίας ετοιμάζονται για χερσαίο πόλεμο με τη Ρωσία!"., είναι ο τίτλος έγκριτου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η γεωγραφία είναι το πεπρωμένο. Αυτή η γεωπολιτική αναγκαιότητα αναγκάζει το  Τουρκικό Κράτος να βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή.

Ο εκσυγχρονισμός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η επιμελητεία των όπλων και πυρομαχικών νέας γενιάς που θα χρησιμοποιηθούν από τις χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις που παράγονται από την αμυντική βιομηχανία και η αναδιάρθρωση των μονάδων πληροφοριών όπως απαιτείται από την εποχή, θα πρέπει να αξιολογηθούν από όλη αυτή η προοπτική.

Η μεγάλη επιτυχία της MIT φαίνεται πιο καθαρά βλέποντας αυτήν την εικόνα.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών,  βρίσκεται σε επαφή με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Asala/PKK/DHKP-C/FETO, που βρίσκονται εντός του πεδίου απειλής για την ασφάλεια της Τουρκίας.

H Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ, τώρα συνεργάζεται με την ιρανική μυστική υπηρεσία VEVAK, η οποία διαχειρίζεται τις ιρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν τον Τουρκικό Στρατό στο Ιράκ, τον Λίβανο και τη Συρία.

Πιστέψτε με, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κρατούν το σχοινί αυτής της κακής συμμαχίας.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών δεν αφήνει τους αντιπάλους της να αναπνεύσουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όχι μόνο η αντικατασκοπεία εξουδετερώνει τους Έλληνες και τους Ιρανούς κατασκόπους ως μέρος της αντιμετώπισης πληροφοριών, αλλά και τι κάνει; Για να το πούμε, ρίχνει σπίρτο στις ρίζες όλων.

Στην πραγματικότητα, "πακετάρονται" τα κορυφαία ονόματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή και τους στενούς μας γείτονες Ιράκ και Συρία σε λουτρό αίματος, στις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η μία μετά την άλλη από τη MIT, τις τελευταίες ημέρες.

 Για παράδειγμα, ο «κυβερνήτης της Ράκα» Χάνι Αχμέντ αλ-Κουρντί, με την κωδική ονομασία «Σαλίμ», γνωστός ως βομβιστής της τρομοκρατικής οργάνωσης και ένα από τα υψηλότερα στελέχη του συριακού κλάδου του ISIS, είναι ένας από αυτούς.

Κακές μέρες περιμένουν την Ευρώπη!

Σύμφωνα με τους μελλοντολόγους, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο κόσμος θα επέστρεφε σε μια πολυπολική δομή εξουσίας που θα ενθάρρυνε διαρκώς μεταβαλλόμενες συμμαχίες και θα δημιουργούσε ένα πιο αμφιλεγόμενο παγκόσμιο σύστημα. 

Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι βλέπει ξεκάθαρα το ΝΑΤΟ ως στρατηγική απειλή, δυτικοί ειδικοί  μιλούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η Ρωσία για το ΝΑΤΟ στην ανάλυσή τους.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία είχε αποδεχθεί τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ υπογράφοντας τον ιδρυτικό νόμο για τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ το 1997. 

Σε αυτή τη διαδικασία, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ τονίζουν ότι κάθε κυρίαρχο έθνος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τις δικές του ρυθμίσεις ασφαλείας. Επιπλέον, η Ρωσία υπογραμμίζει ότι κατά την υπογραφή του Ιδρυτικού Νόμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, δεσμεύτηκε να «σεβαστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών και να προστατεύσει το δικαίωμα να επιλέγουν τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια».

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ήταν ένα πολυαναμενόμενο και κυριολεκτικά ανεκτίμητο δώρο στην Ουάσιγκτον, και ήταν μια κίνηση από Αμερικανούς Στρατηγούς να πάρουν από πάνω τους τον ρόλο του κύριου παγκόσμιου κακού και να  ενοποιήσουν τη Δύση, απέναντι στο μακρινό και ελάχιστα κατανοητό Πεκίνο, εγακινιάζοντας έναν νέο  Ψυχρό Πόλεμο με τη  Μόσχα

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία παρείχε ευκαιρίες για να διορθωθούν όχι μόνο επείγοντα καθήκοντα, αλλά και εργασιακές μορφές προτεραιότητας νέας ενοποίησης της Δύσης.

Στην πραγματικότητα, αυτή η δημιουργία φόβου λειτουργεί και για τα δύο μέρη.

Στην Ευρώπη, τα αμερικανικά στρατεύματα υποστηρίζουν τους στρατούς των μελών του ΝΑΤΟ και προσποιούνται ότι αποτρέπουν τη ρωσική επιθετικότητα. Όπως και στην περίοδο του ψυχρού πολέμου, το ΝΑΤΟ θεωρεί τη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως κίνδυνο και φέρνει την ύπαρξή της σε βιώσιμο επίπεδο. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με τη Συνωμοσία της 11ης Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ επινόησαν έναν νέο παγκόσμιο εχθρό.

Αυτός ήταν ο Ισλαμικός Ριζοσπαστισμός, δηλαδή ο Τζιχαντισμός, στο θεσμικό πρόσωπο της Αλ Κάιντα.

Αν και η ασφάλεια της υπερατλαντικής περιοχής φαίνεται υψίστης σημασίας, το υπόβαθρο είναι διαφορετικό όσον αφορά τις στρατηγικές αποδόσεις της ηγεσίας των ΗΠΑ.

Διότι η αμερικανική ηγεσία εντός του ΝΑΤΟ όχι μόνο λειτουργεί ως αγωγός για την οργάνωση στρατιωτικών συνασπισμών, αλλά φέρνει επίσης προνομιακή θέση στις συμφωνίες εμπορικής εταιρικής σχέσης και πρόσβαση σε βάσεις εντός της συμμαχίας.

Και αυτό, είτε το αποκαλείς Uncle Sam είτε Yankee, κάνει τις ΗΠΑ να τυλίγουν όλο τον κόσμο σαν χταπόδι. Η μοίρα της περιορισμένης παρουσίας των ΗΠΑ σε ξένες χώρες συνδέεται στενά με αυτή τη νέα αντίληψη του εχθρού.

Ενώ οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να στρέψουν την εστίασή τους ανατολικά, καταβάλλουν σαφείς προσπάθειες για τη δημιουργία περιφερειακών εναλλακτικών λύσεων για την προστασία των συμφερόντων τους.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί απαραίτητο για τα παγκόσμια συμφέροντά της να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή υπό την αποστολή του ελέγχου των αποσταθεροποιητικών πολιτικών της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη. Εάν η εδραίωση της Δύσης συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, αναπόφευκτα θα προηγηθεί των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για έναν ώριμο πολυπολικό κόσμο. 

Οι Βρετανοί πήραν το ρίσκο να αναλάβουν τους Ρώσους!

Ο νέος αρχηγός του βρετανικού επιτελείου, Στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς, έστειλε μήνυμα σε όλα τα μέλη του στρατού ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία στο μέτωπο.

Ο Στρατηγός Σερ Πάτρικ επεσήμανε ότι ήταν ο πρώτος αρχηγός του επιτελείου που ανέλαβε καθήκοντα από το 1941, όταν υπήρχε πιθανότητα να διεξαχθεί πόλεμος ξηράς εναντίον μιας από τις μεγάλες δυνάμεις της ηπείρου στην Ευρώπη, και πρόσθεσε: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τονίζει εκ νέου την ανάγκη  να υπερασπιστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε στο έδαφος, να αποτρέψουμε τη ρωσική επιθετικότητα με τη δύναμή μας.

Ο κόσμος έχει αλλάξει από τις 24 Φεβρουαρίου και τώρα υπάρχει έντονη ανάγκη να έχουμε έναν στρατό που θα μπορεί να νικήσει τη Ρωσία πολεμώντας δίπλα στους συμμάχους μας. Στόχος μου είναι να επιταχύνω την κινητοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του στρατού, να ενισχύσω το ΝΑΤΟ και να αποτρέψω τη Ρωσία από το να εισβάλει περισσότερο στην Ευρώπη. Η γενιά μας είναι η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για έναν άλλο πόλεμο στην Ευρώπη».

Ως μέρος της προηγούμενης Επιχείρησης Orbital, το Ηνωμένο Βασίλειο εκπαίδευσε περισσότερο από 22.000 Ουκρανό προσωπικό από το 2015 μέχρι τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος έχει μια βαθιά και μακροχρόνια διμερή αμυντική σχέση με την Ουκρανία, έχει από το 2015 μια στρατιωτική συγκέντρωση στην Ουκρανία ως μέρος της «Επιχείρησης Orbital».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Maritime Education Initiative, ασκήθηκαν ιατρικές δεξιότητες, υλικοτεχνική υποστήριξη, καταπολέμηση αυτοσχέδιων  εκρηκτικών μηχανισμών (C-IED), ηγεσία, σχεδιασμός και τακτικές πεζικού.

Η υποστήριξη ενισχύθηκε με την υπογραφή διμερούς συμφωνίας το 2021 που παρέχει χρηματοδότηση 1,7 δισεκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη του Προγράμματος Ανάπτυξης Ναυτικών Ικανοτήτων της Ουκρανίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουκρανίας.

Η ιστορία της ζωής του Στρατηγού Πάτρικ Νίκολας Γιάρντλεϊ Μόνραντ Σάντερς…

Ο Στρατηγός Sir Patrick Nicholas Yardley Monrad Sanders, γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1966, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Garrison στο Tidworth, μια πόλη φρουράς της 1ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων/Μηχανοποιημένων Πεζικού, στο νοτιοανατολικό Wiltshire, στο ανατολικό άκρο του Salisbury Plain, Αγγλία.

Εκπαιδεύτηκε στο Worth School, ένα ρωμαιοκαθολικό οικοτροφείο κοντά στο Δυτικό Σάσεξ, το οποίο παρέχει συνεκπαίδευση σε μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών. Οι ιδρυτές του σχολείου ανήκαν στο τάγμα του Αγίου Βενέδικτου. Από το 2015, η Εκκλησία του Ιερού Βενέδικτου στην Αγγλία αποτελείται από τρία γυναικεία μοναστήρια και δέκα μοναστήρια.

Ο Πάτρικ Σάντερς αποφοίτησε το 1986 και είχε την πρώτη του υπηρεσία ως Αξιωματικός Πεζικού με τους The Royal Green Jackets στη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Διοικούσε επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο, τη Βοσνία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Έμαθε τις γλώσσες της χώρας όπου εργαζόταν.

Ο Πάτρικ Σάντερς μπορεί να σχετίζεται με τον Στρατάρχη Λίμαν Φον Σάντερς, ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Οθωμανικό Στρατό στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι επίσης συγγενής με τον Αμερικανό πολιτικό Bernard "Bernie" Sanders. Και τα δύο ονόματα έχουν εβραϊκές ρίζες. 

Το αγγλο-νορμανδικό επώνυμο Sanders προέρχεται από το ελληνικό προσωπικό όνομα Alexandros, που κυριολεκτικά σημαίνει υπερασπιστής των ανδρών, και το όνομα Saunder, η μορφή του κατοικίδιου του Alexander.

Ο Στρατηγός Σάντερς, επί του παρόντος αρχηγός του Βρετανικού Επιτελείου Επιτελείου, πολέμησε στη Βόρεια Ιρλανδία το 1999  κατά τη διάρκεια μιας εθνο-εθνικιστικής σύγκρουσης που ονομάζεται Troubles, η οποία διήρκεσε σχεδόν 30 χρόνια στη Βόρεια Ιρλανδία από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως 1998 και στο Κοσσυφοπέδιο το 1999 και το 2001. Βρέθηκε  επίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Υπηρέτησε ως Σύνδεσμος  του  Επιτελείου Άμυνας στο Μικτό Επιτελείο των ΗΠΑ το 2012 και ως Αναπληρωτής Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας (Επιχειρήσεις) τον Μάρτιο του 2013. Ανέλαβε τη διοίκηση της 3ης Μεραρχίας (Ηνωμένο Βασίλειο) τον Απρίλιο του 2015. 

Ο Σάντερς προήχθη σε Υποστράτηγο στις 6 Μαΐου 2019 και διορίστηκε Διοικητής Κοινών Δυνάμεων. Η Joint Forces Command μετονομάστηκε σε Strategic Command στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Ο Sanders έγινε Αρχηγός του Επιτελείου τον Ιούνιο του 2022.

Μιλάει , αλβανικά και σερβο-κροατικά, μια διάλεκτο της περσικής επίσης γνωστής καθώς επίσης την γαλλική και νορβηγική, ισπανική, αραβική, παστό, ανατολική περσική ή αφγανική περσική.

Ο Στρατηγός Sandersείναι παντρεμένος με την  Fiona Bullen και έχει ένα σπίτι στο χωριό Wiltshire, το οποίο βρίσκεται εντός του πεδίου εκπαίδευσης του Βρετανικού Στρατού. 

Η σύζυγος του Sanders, Fiona Bullen έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη ως αποτέλεσμα ενός τραυματισμού που έλαβε κατά τη διάρκεια μιας προπονητικής άσκησης , αφού ήταν κολυμβήτρια 

 Τώρα έχει περιορισμένη κινητικότητα και παρατεταμένο χρόνιο νευροπαθητικό πόνο στο πόδι της.Ο Καθολικός Σάντερς δεν αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία στον βρετανικό στρατό, αλλά την ενθαρρύνει!..

Πριν γίνει Αρχηγός του Επιτελείου, ο Σάντερς απηύθυνε μια άνευ προηγουμένου έκκληση για περισσότερες λεσβίες, ομοφυλόφιλους/γκέι, αμφιφυλόφιλους και τρανς νεοσύλλεκτους να ενταχθούν το 2017, όταν ήταν επικεφαλής όλων των μάχιμων μονάδων του Βρετανικού Στρατού.

Υπάρχει ακόμη και επίσημος ιστότοπος και δίκτυο επικοινωνίας http://armylgbt.org.uk/, επίσημοι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργηθεί για ομοφυλόφιλους και άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις στον βρετανικό στρατό.

Είμαστε ένας ισχυρότερος και καλύτερος στρατός γιατί είμαστε χωρίς αποκλεισμούς και επωφελούμαστε από την πλούσια ποικιλομορφία όλων των ατόμων που εκπροσωπούνται στον βρετανικό στρατό." είχε απαντήσεισε σχετική ερώτηση

Η κατανόηση της Στρατηγικής Διοίκησης από τον Στρατηγό Πάτρικ Σάντερς…

Ας το πούμε για όσους αναρωτιούνται ποιο είναι το μέγεθος του στρατού που διοικεί ο Στρατηγός Σάντερς, ο οποίος δήλωσε ότι θα πολεμήσει με τη Ρωσία στην ηπειρωτική Ευρώπη  παρά της μικρής πιθανότητας που υπάρχει για αυτό.

Η βρετανική κυβέρνηση έκανε σχέδια πέρυσι να μειώσει το μέγεθος του τακτικού στρατού, μειώνοντας το μέγεθος του προσωπικού του από 82.000 σε 72.500 έως το 2025. Όταν έγινε η ανακοίνωση τον Μάρτιο του 2021, ο Στρατός είχε περίπου 76.500 τακτικούς στρατιώτες. Τώρα ας μιλήσουμε εν συντομία για τις απόψεις του, την κατανόησή του για τη διαχείριση του πολέμου.

Πιστεύει ότι η στρατηγική πρωτοβουλία δεν πρέπει να αφεθεί σε αντίπαλες χώρες.

Επειδή η Κίνα ακολούθησε μια στρατηγική νίκης χωρίς να πολεμήσει αλλάζοντας τις συνθήκες της διεθνούς τάξης. Η Ρωσία συνδύασε στρατιωτικά και μη μέσα για να αλλάξει τον χάρτη, προσπάθησε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων και υπονόμευσε τη συνοχή των δυτικών κοινωνιών μέσω της παραπληροφόρησης. Και οι δύο αποκτούν ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα στις στρατιωτικές τεχνολογίες της εποχής της πληροφορίας. Το αποτέλεσμα ήταν διαδοχικές στρατηγικές εκπλήξεις, διαβρωμένο στρατηγικό πλεονέκτημα και απώλεια πρωτοβουλίας.

Μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός, στο οποίο παραδινόμαστε ανεξέλεγκτα, χωρίς να ρίξουμε ούτε μια βολή ως έθνος, δεν είναι αδιανόητο να βρεθούμε ευάλωτοι με τον καιρό.

Όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί συμπίπτουν με μια στιγμή απολογισμού για την Αγγλία.

Η αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει ότι είμαστε κυρίαρχος παράγοντας σε αυτόν τον ανταγωνισμό, επομένως η στρατηγική μας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η ολοκληρωμένη επισκόπηση της κυβέρνησης θα προσδιορίσει μια ανταγωνιστική στρατηγική για την ανάκτηση της πρωτοβουλίας. 

Αξιοποιώντας την τεράστια διεθνή επιρροή που μπορούμε να ασκήσουμε με τους συμμάχους μας, θα ενοποιήσουμε καλύτερα τα εθνικά μας όπλα ισχύος για να ανακτήσουμε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Στη διαμόρφωση της εμφάνισης μιας νέας τάξης πραγμάτων, η άμυνα και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο, διατηρώντας παράλληλα το καλύτερο από τα παλιά.

Η ανακοίνωση μιας αύξησης των δαπανών κατά 24,1 δισ. £ είναι μια εμφατική δήλωση προθέσεων.

Καθοριστικής σημασίας για τη δέσμευσή μας προς τους συμμάχους και τους εταίρους, θα οδηγηθούμε από μια εστίαση  στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών του μέλλοντος, στη διαμόρφωση διαφορετικών μορφών, παράλληλα με τις επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό του παραδοσιακού μας πολέμου, όπως τα πλοία, τα τεθωρακισμένα μας, αεροσκάφη κ.λπ.

Θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά σε τομείς όπως το διάστημα, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι πιο ενεργές, πιο δυναμικές και πιο παγκόσμιες, πολεμώντας επιθέσεις στη λεγόμενη γκρίζα ζώνη. 

Οι τρεις παραδοσιακές υπηρεσίες θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία σε αυτή τη γκρίζα ζώνη καθώς και στην παροχή των θεμελίων της μαχητικής μας ισχύος.

Αλλά στο επίκεντρο αυτού του εκσυγχρονισμού βρίσκεται η νωστή ως Στρατηγική Διοίκηση.

Το αρχηγείο μας στο Northwood, η Στρατηγική Διοίκηση, συγκεντρώνει όλα όσα ενσωματώνουν οι ένοπλες δυνάμεις επιτρέποντας σύζευξη στις  τεχνολογίες της πληροφορίας, του κυβερνοχώρου,  της RAF,στις Πληροφορίες,στις Ειδικές Δυνάμεις, προκειμένου να γίνει ο εφοδιασμός  του εγκέφαλου σχεδιασμού των  δυνάμεων και  της βάση υποστήριξης.

Αυτό ξεκινάει πρώτα από όλα με την Defense Intelligence ,την ευφυΐα και την αξιολόγηση των κινδύνων από εμπειρογνώμονες που μας επιτρέπει να εντοπίζουμε μακροπρόθεσμες ευκαιρίες για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μειώνοντας παράλληλα τις ευπάθειες και περαιτέρω στρατηγικές εκπλήξεις

Δεν θα το κάνουμε πάντα σωστά, επομένως η προσέγγισή μας θα καθοδηγείται από συνεχή πειραματισμό και γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπων νέων ιδεών.

Δεύτερον, πρέπει να ανταγωνιστούμε στον πόλεμο της Εποχής της Πληροφορίας.

«Οι πηγές του πλεονεκτήματος του πεδίου μάχης θα μετατοπιστούν από τους παραδοσιακούς παράγοντες όπως το μέγεθος της δύναμης και τα επίπεδα οπλισμού σε παράγοντες όπως η ανώτερη συλλογή και αφομοίωση δεδομένων, η συνδεσιμότητα, η υπολογιστική ισχύς, οι αλγόριθμοι και τα συστήματα», δήλωσε στη Γερουσία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ. είπε.

Οι ανταγωνιστές μας συμφωνούν και επενδύουν ανάλογα. Ο ερευνητικός μας τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο μας δίνει ένα πλεονέκτημα. Γι' αυτό χτίζουμε μια ψηφιακή ραχοκοκαλιά για την Άμυνα και αξιοποιούμε το cloud computing.

Και θα παρουσιάσουμε το όραμα του Πρωθυπουργού για ένα Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης που θα αξιοποιεί τα ολοένα και πιο αυτόνομα συστήματα.

Τρίτον, θα αναπτύξουμε τις ικανότητές μας στη γκρίζα ζώνη για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας και να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία.

Μεγαλώνουμε την Εθνική Κυβερνοδύναμη με το GCHQ για να γίνουμε μια υπεύθυνη παγκόσμια κυβερνοδύναμη και να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα στον ηλεκτρονικό πόλεμο προστατεύοντας τα δικά μας δίκτυα και δεδομένα. Για παράδειγμα, φέτος παρέχουμε άμυνα στον κυβερνοχώρο και επιπτώσεις στον κυβερνοχώρο για την παγκόσμια ανάπτυξη του HMS Queen Elizabeth. Και θα μεταμορφώσουμε και θα επεκτείνουμε τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων μας, ενισχύοντας την ικανότητά τους να λειτουργούν και να εκπαιδεύουν αξιόπιστες κοινές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα τις αντιτρομοκρατικές τους ικανότητες.

Στόχος μας είναι να είμαστε η κορυφαία ολοκληρωμένη δύναμη στον κόσμο!

Στόχος μας είναι να είμαστε η κορυφαία ολοκληρωμένη δύναμη στον κόσμο. Ήμασταν εδώ και καιρό ένας από τους πιο αποτελεσματικούς στην ένωση των δυνάμεων του αέρα, της ξηράς και της θάλασσας. Σε αυτά πρέπει τώρα να προσθέσουμε τον κυβερνοχώρο και τον πληροφοριακό χώρο, τόσο αυξάνοντας τις δυνατότητές μας σε αυτούς τους νέους τομείς όσο και σχεδιάζοντας τη δύναμη για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση.

Είτε διαταχθεί ένα χτύπημα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από drone ή πλοίο ή αεροσκάφος, ένας στρατιώτης στο πεδίο της μάχης θα μπορεί να αξιοποιήσει στιγμιαία διαστημική επιτήρηση, κυβερνοάμυνα και αισθητήρες για να δημιουργήσει την ακριβή απόκριση που απαιτείται, χωρίς να πυροβολήσει ούτε μια βολή .

Η ικανότητα να δημιουργήσουμε πολλαπλά διλήμματα στους εχθρούς μας και να αυξήσουμε ριζικά την ταχύτητα δράσης και λήψης αποφάσεων θα μας κάνει έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο, έναν πιο αποτελεσματικό σύμμαχο και θα προσφέρει σύγχρονη αποτροπή για το έθνος μας.

Αργά ή γρήγορα, στρατιώτες, ναύτες ή προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας θα βρεθούν εμπλεκόμενοι σε έναν άσχημο και σκληρό πόλεμο όπως αυτός που πιάσαμε στις 28 Ιουνίου 2007. Σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο, φροντίστε να τους δώσουμε τα εργαλεία που χρειάζονται για να Πάρουν την πρωτοβουλία. Το Integrated Review μας βάζει σε αυτό το μονοπάτι.

Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί ο Χακάν Φιντάν δίνει σημασία στη SIGINT"

Ως γνωστόν SIGINT , είναι η συλλογή πληροφοριών μέσω υποκλοπής σημάτων, είτε πρόκειται για επικοινωνίες μεταξύ ανθρώπων (ευφυΐα επικοινωνιών—συντομογραφία COMINT) είτε από ηλεκτρονικά σήματα που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα στην επικοινωνία (ηλεκτρονική νοημοσύνη—συντομογραφία ELINT). 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Το παραπάνω άρθρο αποτελεί μια ακόμη προπαγανδιστική προσπάθεια συκοφάντησης συνεργασίας της Ελλάδας με τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων-Αρμενίων και του FETO

Στην νέα αυτή  απέλπιδα προσπάθεια τους οι Τούρκοι εμπλέκουν για πρώτη φορά   την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας (ΕΥΠ),  η οποία  υποτίθεται πως συνεργάζεται με τις Ιρανικές μυστικές υπηρεσίες VEVAK, η οποία διαχειρίζεται τις ιρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν τον Τουρκικό Στρατό στο Ιράκ, τον Λίβανο και τη Συρία.

Και όλα αυτά γίνονται υπό την έγκριση-καθοδήγηση των  οι μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίες  κρατούν το σχοινί αυτής της κακής συμμαχίας.

Το άκρως ενδιαφέρον στο νέο τουρκικό παραλήρημα, είναι ότι για πρώτη φορά στοχοποιείται  άμεσα η ΕΥΠ.... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ