Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: «Αβάσιμες και αναληθείς οι τουρκικές κατηγορίες περί υπόθαλψης τρομοκρατών»

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές. Νωρίτερα στο θέμα είχε αναφερθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ πως «η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο και πως οι κατηγορίες της Άγκυρας είναι ανυπόστατες».

Η κλήση του Έλληνα πρέσβη από το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι αδιανόητες κατηγορίες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη, λόγω “των ευκαιριών που παρέχει η χώρα του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και της διαδήλωσης του PKK γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο “Anadolu”, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, στον Χριστόδουλο Λάζαρη αναφέρθηκε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας θεωρείται ασφαλές καταφύγιο από κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία. 

Επιπλέον, έγιναν αναφορές στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου, στο οποίο αναφέρθηκε την Πέμπτη (02.06.2022) ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας λόγο για “εκπαίδευση μελών του ΡΚΚ στο Λαύριο” και “προστασία γκιουλενιστών”. Σύμφωνα, με το Anadolu, επισημάνθηκε στον Έλληνα πρέσβη ότι στο “στρατόπεδο του Λαυρίου τρομοκράτες απειλούσαν την ασφάλεια της Τουρκίας και επωφελήθηκαν από κάθε είδους δυνατότητες εκπαίδευσης”.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα, αλλά και η προσδοκία για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Τονίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...