Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν Χριστιανές τουρίστριες για τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία

Οι φωτογραφίες που δείχνουν δύο γυναίκες να παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του μνημείου και τα τοποθετούν σε σακούλες, προκάλεσαν αίσθηση και άνοιξαν εκ νέου την συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας μετά τη μετατροπή εκ νέου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος πριν από δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αποδείχθηκε ότι οι επισκέπτες που κατέστρεψαν τα μάρμαρα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας ήταν χριστιανές τουρίστριες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak, που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το βασικό θέμα συζήτησης που έχει προκύψει και είναι τα μέτρα ασφάλειας και φύλαξης του κορυφαίου μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι γυναίκες της φωτογραφίας, που φέρουν μαντήλες στο κεφάλι, ήταν «χριστιανές τουρίστριες» οι οποίες έξυσαν τα μάρμαρα του μνημείου, προκειμένου να πάρουν κομμάτια ως … «ευλογία».

Προς επιβεβαίωση της «ετυμηγορίας» το δημοσίευμα επικαλείται σχόλιο της Τουρκάλας αρχιτεκτόνισσας Σεντά Οζέν Μπιλγκιλί στο προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, σύμφωνα με το οποίο : «Ξένοι (Ορθόδοξοι) επισκέπτες, που θεωρούν τον τοίχο ιερό και τον αφαιρούν. Θα ερευνηθεί και βρεθεί αν ερευνηθεί. Στο παρελθόν, οι τουρίστες αποσπούσαν ψηφίδες ως αναμνηστικά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ