Ελληνοτουρκικά

Προκλητικός Τούρκος αναλυτής:'' Που να τα βάλει με εμάς η Ελλάδα, ο πληθυσμός της είναι γερασμένος!'' (Βίντεο)

Στο CNNTURK μιλά ο Εράϊ Γκιουτσλουέρ. Απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας. ''Εν προκειμένω η Ελλάδα δεν διαθέτει το μέγεθος της ισχύος για να αναμετρηθεί με την Τουρκία.  Αλλά η συσσώρευση δυνάμεων από την Αμερική, όπως φαίνεται και εδώ- στην Ελλάδα, την κακόμαθε'', .σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Άλλωστε είναι μια χώρα που συνεχίζει να υπάρχει μέσω εχθρικών πολιτικών για τους Τούρκους.  Μια χώρα με 11 εκ πληθυσμό. Καθώς όμως ένα μεγάλο μέρος αυτού του πληθυσμού πήγε στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα είναι ένας γερασμένος πληθυσμός''.

Ακολουθεί ο παρακάτω μικρός διάλογος :

Αντιπρόεδρος του κόμματος DSP Χασάν Ερτσελεμπί: Δηλαδή πιο μικρός από την Κωνσταντινούπολη
 

Εράϊ Γκιουτσλουέρ: Μάλιστα, ως πληθυσμός σχεδόν ο μίσος της Κωνσταντινούπολης
 

Χασάν Ερτσελεμπί  Ίσαμε τον μισό (γέλια)

Εράϊ Γκιουτσλουέρ: ''Πλέον κύριοι μου δυτικός μας γείτονας δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Αμερική. Προσέξτε στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει ταυτόχρονα χερσαία, αεροπορική και θαλάσσια βάση, δηλαδή στην πραγματικότητα εδώ υπάρχουν τρεις βάσεις. Φαίνεται σαν μια αλλά είναι τρεις και υπάρχουν πολλά άρματα μάχης. Αναλογιστείτε δηλαδή, πως αυτά τα 1000 άρματα, όπως τα υπολόγισα υπάρχουν μόνο σε Σωμα Στρατού. Αναλογιστείτε πως την εισβολή στο Ιράκ την έκαναν με δύο σώματα στρατού. Και σκεφτείτε πως εδώ τώρα υπάρχει ένα σώμα στρατού. Είναι δύσκολο να πούμε πως η τόση συσσώρευση (αμερικανικών εννοεί) δυνάμεων είναι μόνο για την Ρωσία. Αν η Ελλάδα εμπλακεί σε μια τέτοια προβοκάτσια ενδεχομένως θα πληρώσει τίμημα που δεν μπορεί να προβλέψει . Δείτε αυτό δεν το λέω συναισθηματικά. Βλέποντας την κατάσταση ως στρατιωτικός, αμερόληπτα και αντικειμενικά, ενδεχομένως θα πληρώσουν τίμημα που δεν το περιμένουν καθόλου .Υπάρχει ξέρετε και η τουρκική παροιμία, “Οποίος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα”, να το πούμε κι αυτό''. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται