Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Φτιάχνουν κλίμα ενόψει 29ης Μαϊου! Γιορτάζουν σήμερα και την νίκη του τουρκικού ναυτικού έναντι των Βυζαντινών

Ξεσαλώνουν σήμερα οι Τούρκοι, ενώ η Ελλάδα θυμάται και δακρύζει.... Με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα και γιγάντιαιες τουρκικές σημαίες.

Όπως γράψαμε νωρίτερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του είπε πως οι Έλληνες είναι οι εισβολείς παραληρώντας για το Ποντιακό και διαστρεβλώνοντας την ιστορία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και σαν να μην έφταναν αυτά....

"Ευτυχισμένη 1η ναυτική νησιωτική Νίκη, την οποία κέρδισε ο Çaka Bey προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο βυζαντινό ναυτικό με το ναυτικό του να αποτελείται από 50 πολεμικά πλοία, 17 από τα οποία ήταν ρυμουλκούμενα και 33 από τα οποία ήταν ιστιοφόρα..."

Αυτές οι ευχές περιλαμβάνονται σε εορταστική αφίσα των Τούρκων που δεν αρκούνται σήμερα να γιορτάσουν την επέτειο του Κεμάλ, αλλά στρώνουν χαλί για την μαύρη επέτειο της άλωσης της Πόλης σε λίγες μέρες, οπότε και συνηθίζουν να στήνουν σόου. 

Συνάμα το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που ετοίμασε για τη Μνήμη του Ατατούρκ στις 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Ατατούρκ και οι σύντροφοί του είχαν αποπλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα με το Bandırma Ferry, στο οποίο επιβιβάστηκαν από τον Πύργο του Maiden στις 16 Μαΐου 1919, ο Atatürk είπε: Την ημέρα που κατέβηκα στη Σαμψούντα τον Μάιο του 1919, δεν είχα καμία οικονομική δύναμη.. Υπήρχε μόνο μια υψηλή και πνευματική δύναμη που γεννήθηκε από την αρχοντιά του μεγάλου τουρκικού έθνους και γέμισε τη συνείδησή μου. Εδώ ξεκίνησα εμπιστευόμενος αυτήν την εθνική δύναμη, αυτό το τουρκικό έθνος. Ήμουν σίγουρος ότι μια μέρα θα έβγαινε σίγουρα ένας ήλιος από τους Τούρκικους ορίζοντες, ότι η θέρμη και η δύναμή του θα μας ζέσταινε και θα μας έδινε δύναμη και τον έβλεπα με τα μάτια μου. Χαρούμενη 19η Μαΐου Μνήμη του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Με έλεος και ευγνωμοσύνη τιμούμε τους ήρωες του Εθνικού μας Αγώνα, τους μάρτυρες και τους βετεράνους, ιδιαίτερα τον Ανώτατο Διοικητή μας, Βετεράνο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ