Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Χυδαία τουρκική πρόκληση! Αεροσκάφος ΑΦΝΣ πέταξε σε σχήμα ημισελήνου δίπλα στην Ρόδο

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό προκαλεί και πάλι Μεγάλη Εβδομάδα την χώρα μας, και μετά τις υπερπτήσεις σε  Οινούσσες και Παναγιά, αφού έμαθαν την επίσκεψη του ΥΦΑΜ κ. Νίκου Χαρδαλιά, τώρα προχώρησαν σε νέα πρόκληση κοντά  στην Ρόδο.

Τουρκικό αεροσκάφος τύπου ATR P-72MPA που απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νταλαμάν, πέταξε κοντά στην Ρόδο( με σημερινή ημερομηνία), κάνοντας με την πτήση του το σχήμα ημισελήνου ( τουρκική σημαία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γείτονες, όπως αναφέρει σε πολλά  άρθρα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά στα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, ενώ στοχοποιούν με πολλούς τρόπους, κάθε επίσκεψη Έλληνα αξιωματούχου σε αυτά.

Και την ίδια στιγμή όπως γράφει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενο άρθρο είχαμε την επίθεση Τούρκου ΥΠΕΞ σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τις νέες προκλήσεις του τούρκου υπ. Άμυνας, Χ. Ακάρ

Είναι σαφές από όσα αποκαλύπτουν τα άρθρα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πως το πλέγμα των προκλήσεων είναι πολυποίκιλο. 

Ελληνικά UAV heron πάντως πετούν στο Αιγαίο παρατηρώντας και ελέγχοντας τα πάντα.

Παράλληλα οι Τούρκοι, καταγράφουν συνεχώς δήθεν παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης στα νησιά μας, ενώ αυτοί ενισχύουν και εξοπλίζουν με νέα συστήματα επιτήρησης και ραντάρ, για παράδειγμα τις παράκτιες υποδομές τους.

Η Άγκυρα  στοχοποιεί εκ νέου την περιοχή των Δωδεκανήσων, με πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών, δείχνοντας σαν να προετοιμάζονται για πιθανές κινήσεις τους στην περιοχή, πιθανότατα σε ότι αφορά την αποστολή γεωτρύπανου, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ενέργειας.  

Η Τουρκία, πιθανόν να ετοιμάζεται να κάνει πράξη  κάποιου τύπου “ θερμού επεισοδίου” στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, πριν το Καλοκαίρι, με στόχο να καθίσει την χώρα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς της όρους.

Την ίδια στιγμή, μεγαλώνει επικίνδυνα η ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ότι  η επιχειρησιακή επιλογή της Τουρκίας να αμφισβητεί την κυριαρχία επί ελληνικών νησιών, θα ήταν δυνατό να μετακινηθεί από το διπλωματικό πεδίο στο Αιγαίο.

Πιθανότατα  οι Τούρκοι απεργάζονται σχέδια εδώ και μεγάλο διάστημα, ώστε να προκαλέσουν μια “νομιμοφανή” κρίση στο Αιγαίο, με αφορμή την αποστολή δικού τους πλωτού γεωτρύπανου.   

Το 4ο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Cobalt Explorer, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα, όχι μόνο θα φτάσει στην Τουρκία νωρίτερα αλλά προορισμός του είναι λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, ενδεικτικό των προθέσεων των Τούρκων.

“Η Τουρκία είναι έτοιμη να κατευθύνει κάποια γεωτρύπανα του στόλου της στις περιοχές που εντοπίστηκε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, σε περίπτωση που κλιμακωθούν περαιτέρω «οι δράσεις από Ελλάδα και Ελληνοκυπρίους», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Eμπόδια στο πρόγραμμα ερευνών της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης ενδέχεται να βάλει η Τουρκία σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα.

Το ποσοστό των Τούρκων πολιτών που θέλουν επέκταση του τουρκικού κράτους φτάνει σε μεγάλα νούμερα, ενδεικτικό του νεο-οθωμανικού εθνικισμού που υπάρχει στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το ΠΕΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, υπάρχουν σαφείς εντολές για αυξημένη  επαγρύπνηση των δυνάμεων στα νησιά μας, τις οποίες έχουν δώσει οι επιτελείς του «Πενταγώνου» μπροστά στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ