Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έξαλλος ο Χαρδαλιάς με τους Τούρκους που πέταξαν από πάνω του ενώ ήταν στις Οινούσσες: «Λειτουργούν ως τρομοκράτες»

Σκηνικό ιδιαίτερης έντασης έστησε χθες στο Αιγαίο η Τουρκία θέλοντας έτσι να κλείσει με μια επίδειξη ισχύος την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2022» που σε γενικές γραμμές δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τις παλαιότερες ως προς τα μεγέθη των αριθμών των πλοίων που κατάφερε να βγάλει η Άγκυρα στη θάλασσα.

Το γεγονός δε πως χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιούσε επίσκεψη σε Λέσβο, Οινούσσες και Παναγιά αποτέλεσε ένα ακόμα λόγο για την Τουρκία καθώς έχει επισημάνει ποικιλοτρόπως την ενόχλησή της από ασκήσεις και πολύ περισσότερο από επισκέψεις ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία τα θέλει όχι απλά αποστρατικοποιημένα αλλά και επί της ουσίας και αποκομμένα από την Αθήνα, μιας και ενοχλείται και από τις επισκέψεις πολιτικών σε αυτά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο οι Τούρκοι αφού θυμήθηκαν τις διεκδικήσεις τους στο βόρειο Αιγαίο πετώντας πάνω από την νησίδα Ζουράφα δίπλα στη Σαμοθράκη, μόλις ενημερώθηκαν από τις υποκλοπές που πιθανότατα διενεργούν, πως στις Οινούσσες και την Παναγιά βρίσκεται ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, για τον οποίο η Άγκυρα έχει δηλώσει και άλλες φορές μέσω του φιλοκυβερνητικού της Τύπου, ότι ενοχλείται από την παρουσία του στο Ανατολικό Αιγαίο, έστειλαν μαχητικά F-16 τα οποία πέταξαν μόλις 300 μέτρα πάνω από τα σπίτια των Οινουσσών!

Η κίνηση αυτή έκανε τον Νίκο Χαρδαλιά να προχωρήσει σε μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση χαρακτηρίζοντας τους Τούρκους «τρομοκράτες»: «Όσοι προσχηματικά επικαλούνται την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία αλλά στην πράξη λειτουργούν ως τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να ξέρουν δύο πράγματα ξεκάθαρα. Στην Ελλάδα εργαζόμαστε για την ειρήνη, για τη φιλία των λαών, πιστοί στο Δίκαιο, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, προετοιμαζόμαστε μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όποτε και αν χρειαστεί, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από εδώ από τις Οινούσσες, από την Παναγιά, από τα ακριτικά Φυλάκιά μας, χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στις Οινούσσες, ο Δήμαρχος κ. Δανιήλ ανακήρυξε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά Επίτιμο Δημότη Οινουσσών, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας την άμεση, αποτελεσματική και επιτυχή συμβολή του στην αμυντική ενίσχυση και θωράκιση της μικρονήσου Παναγιάς. Ο Δήμαρχος Οινουσσών κατά την επίδοση του ψηφίσματος ανέφερε: «Ο Δήμος Οινουσσών αισθάνεται καθήκον να εκφράσει τις θερμές κι ειλικρινείς ευχαριστίες και την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά για την αποφασιστική συμβολή του και την καίρια συνδρομή του στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στη Νήσο Παναγιά, του αιτήματος για την ηλεκτροδότηση, που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την τοπική κοινωνία. Ένα έργο υψηλού πατριωτικού συμβολισμού και μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης για μας τους Αιγνουσιώτες, το οποίο ο ΥΦΕθΑ υποσχέθηκε πριν από έξι μήνες και σήμερα το είδαμε να γίνεται πραγματικότητα.

Η Δημοτική μας Αρχή, ιδιαίτερα φειδωλή σε τιμητικές διακρίσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα, θεώρησε επιβεβλημένο καθήκον να σας τιμήσει ανακηρύσσοντας σας Επίτιμο Ακρίτα Δημότη του Ναυτικού Δήμου Οινουσσών, θεωρώντας ότι με την επιμονή, τον αγώνα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σας επιτεύχθηκε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ταυτόχρονα δαπανηρό έργο εθνικής σημασίας για τον τόπο μας.

Πολλοί μας υποσχέθηκαν να το κάνουν, όμως ένας το υλοποίησε, πολλοί μας το έταξαν επί δεκαετίες, ένας όμως το έκανε πραγματικότητα. Επομένως θα σας παρακαλέσω να δεχθείτε αυτήν την τιμή και να παραλάβετε το ψήφισμα, που επικυρώνει την απόφασή μας να σας θεωρούμε πλέον συνδημότη μας και να σας απονέμουμε τις αρμόζουσες τιμές κι ευχαριστίες στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στη Νήσο Παναγιά, του αιτήματος για την ηλεκτροδότηση, που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την τοπική κοινωνία».

Οι Τούρκοι όμως χθες πέρα από τις 7 συνολικά υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν, έδειξαν το μένος τους στέλνοντας στο Αιγαίο συνολικά 21 μαχητικά τους F-16. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό τουρκικών μαχητικών από την αρχή του 2022 με την 17η Φεβρουαρίου να είναι η χειρότερη ημέρα από πλευράς αριθμών τουρκικών μαχητικών με 22 «μπούφους» να βγαίνουν εκείνη την ημέρα στο FIR Αθηνών!

Η προκλητικότητά τους ήταν τέτοια που είχε ως αποτέλεσμα 4 σκληρές αερομαχίες εκ των οποίων οι δύο γύρω από τις Οινούσσες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες το Πενταπόσταγμα οι έλληνες πιλότοι «έριξαν πολύ ξύλο» στους εισβολείς. Η Τουρκική αεροπορία σημείωσε και 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων οι 31 έγιναν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έβγαλε επίσης η Τουρκία στους ελληνικούς ουρανούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ