Ελληνοτουρκικά

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ! "Έλληνας Καθηγητής δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις επιθυμίες της Τουρκίας"

Ο Έλληνας καθηγητής Δημήτρης Σταθακόπουλος χαρακτήρισε «ηρωικό» τον ρόλο της Τουρκίας ως μεσολαβητή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μιλώντας σε ελληνικό κανάλι, ο καθηγητής είπε: «Μια πιθανή συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας θα έκανε την Ελλάδα την ηττημένη πλευρά», γράφει τουρκικό ΜΜΕ πανηγυρίζοντας.

Και το τουρκικό δημοσίευμα συνεχίζει: «Η Τουρκία συγκέντρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας και φιλοξένησε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η διπλωματική κίνηση της Άγκυρας και οι έντονες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου ήταν στην ατζέντα τηλεοπτικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας καθηγητής Δημήτρης Σταθακόπουλος, ειδικός στην οθωμανική ιστορία, είπε ότι ο μεσολαβητικός ρόλος της Τουρκίας ήταν ηρωικός: "Η Τουρκία είναι ήρωας λόγω του ρόλου της στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο ρόλος της Τουρκίας είναι πιο κυρίαρχος. Είναι πλέον μεσολαβητής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας καθηγητής Σταθακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αιγαίο και επέστησε την προσοχή στη δύναμη που έχει αποκτήσει πρόσφατα η Τουρκία.

«Θα είναι πλήρης ήττα για την Ελλάδα»

Ο καθηγητής τόνισε ότι η Τουρκία είναι διεθνής παίκτης και είπε ότι έχει μεγάλη δύναμη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δήλωσε ότι μια πιθανή συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας θα ήταν πλήρης ήττα για την Ελλάδα:

«Στην πραγματικότητα, θα είμαστε οι ηττημένοι γιατί μας θεωρούν γενικά ως πιόνια στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής. Η μόνη μας ελπίδα αυτή τη στιγμή είναι αυτό που οι Τούρκοι αποκαλούν «καζάν-καζάν», δηλαδή μια συμφωνία win-win».

Ο Σταθακόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα έπρεπε να εκπληρώσει τις επιθυμίες της Τουρκίας».

Αυτά γράφει τουρκικό ΜΜΕ, ενδεχομένως παραποιώντας τις δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή, ο οποίος σημειωτέον είναι Δρας Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός) και Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ).

Οι δηλώσεις που γίνονται από σημαίνονται πρόσωπα δημόσια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθώς οι μηχανισμοί προπαγάνδας δεν σταματούν ποτέ τις ατμομηχανές τους, τόσο στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή ευαίσθητη στον ρεβασινσμό και την παραχάραξη της ιστορίας, αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό, στη γη όπου τα μικρά κράτη δεν είναι τίποτα άλλο παρά πιόνια των γεωπολιτικών και ιμπεριαλιστικών στόχων της αμερικανικής ηγεμονίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...