Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη Πενταπόσταγμα: Ισραηλινές αεροναυτικές δυνάμεις νοτίως της Κρήτης και μετά την ολοκλήρωση της Ηνίοχος

Με την Τουρκία να ετοιμάζεται να προβεί σε «αντίποινα» για την άσκηση «Ηνίοχος 2022» μέσω παράνομης ΝΟΤΑΜ με την οποία θα επιχειρήσει να «διχοτομήσει» το Αιγαίο, απομονώνοντας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για δέκα ημέρες με άσκηση Έρευνας και Διάσωσης και προστασίας του Περιβάλλοντος, το Τελ Αβίβ προχωρά σε κίνηση στήριξης της Αθήνας!

Όπως αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα το Ισραήλ ζήτησε να στείλει αεροναυτικές  δυνάμεις για να ασκηθούν νοτιοανατολικά της Κρήτης και η Ελλάδα προχώρησε στην έκδοση NAVTEX.

Συγκεκριμένα με την οδηγία προς ναυτιλομένους ΗΑ19 δεσμεύονται δύο περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης από τις 3 έως τις 15 Απριλίου για στρατιωτικές δραστηριότητες κυρίως της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, εκ των οποίων η ανατολική είναι στην καρδιά του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, κάτι που στέλνει σαφέστατο μήνυμα στην Άγκυρα πως το Τελ Αβίβ αναγνωρίζει την Αθήνα κυρίαρχο της περιοχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Πενταπόσταγμα δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνεκπαίδευση με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ειδικά από τις 3 έως τις 5 Απριλίου που θα είναι σε εξέλιξη και η άσκηση Ηνίοχος.

Παράλληλα για την Άγκυρα ήρθε ένα ακόμα μήνυμα αναγνώρισης της ελληνικής κυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς το ΝΑΤΟ ζήτησε από την Αθήνα να δεσμεύσει περιοχή νοτίως του Καστελόριζου για άσκηση της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης της συμμαχίας με την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 6 Απριλίου.

Όλα αυτά ενώ χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία έκανε για μια ακόμη φορά σουρωτήρι τον εθνικό εναέριο χώρο με 49 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου εκ των οποίων οι 25 από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών, οι 22 από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και οι δύο από μαχητικά. Σημειώθηκε δε και μια εμπλοκή.

Ο Τσαβούσογλου ωστόσο θυμήθηκε την Θράκη και έστειλε συγχαρητήρια στον ψευδομουφτή για την επανεκλογή του, προκαλώντας την καυστική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται. Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει.»

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...