Ελληνοτουρκικά

Η τουρκική “κόκκινη βίβλος” με τους εχθρούς της Άγκυρας! Ελλάδα-Κύπρος-ΕΕ-Χριστιανοί στο στόχαστρο των Τούρκων

Η κόκκινη βίβλο, ή αλλιώς το επίσημο δόγμα της Τουρκίας (που είναι απόρρητο και από το κοινοβούλιο), αποτελεί το μεγαλύτερο πειστήριο ότι το καθεστώς Ερντογάν, είναι φύση και θέση αντιδυτικό, ανθελληνικό και κυρίως έχει νεο-Οθωμανικά σχέδια παντού στην περιοχή μας και όχι μόνο.   

Σύμφωνα με τον Τούρκο εξόριστο δημοσιογράφο Α.Μποζκούρτ, η κόκκινη βίβλο, είναι ένα άκρως απόρρητο πακέτο εγγράφων, που θυμίζουν  μοντέλο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου στον καθορισμό των στρατηγικών εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.

Συζητείται και εγκρίνεται από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK), ένα κλειστό “κλαμπ” που λειτουργεί επίσημα ως συμβουλευτικό όργανο της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί ως σκιώδη κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να κυριαρχούν στην πολιτική της χώρας.

Το τουρκικό κοινοβούλιο δεν έχει κανένα ρόλο στην εξέταση ή στην διαμόρφωση του πακέτου εγγράφων.

Εκεί αναφέρονται, οι εσωτερικές και οι εξωτερικές απειλές, οι οποίες παρατίθενται κατά σειρά σπουδαιότητας.

Στη συνέχεια, συζητούνται μέτρα και ψυχολογικά εργαλεία αλλά και μέθοδοι για την καταπολέμηση αυτών των απειλών, ενώ στην συνέχεια εκπονούνται σχέδια.

Η τουρκική εθνική, Στρατιωτική και Στρατηγική Αντίληψη εκπονείται με βάση την Κόκκινη Βίβλο.

Οι διάφοροι κλάδοι της κυβέρνησης είναι οργανωμένοι σύμφωνα με αυτό, ενώ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η κόκκινη βίβλο αναθεωρείται κάθε τέσσερα έως πέντε χρόνια. Σε προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου, ο κομμουνισμός θεωρούνταν η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ και καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, καθώς φυσικά και η Ελλάδα.

Όσον αφορά τις εσωτερικές απειλές, οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, ο κουρδικός αυτονομισμός,  καταγράφηκαν σε διάφορες χρονικές στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό την κυριαρχία του Ερντογάν τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο εθνικισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός καταργήθηκαν, και νέες απειλές προστέθηκαν στον κατάλογο.

Χρησιμοποιώντας το Κόκκινο Βιβλίο ως δικαιολογία για παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες, οι τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολουθούν ανυποψίαστους πολίτες με βάση την ιδεολογία, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ή την εθνοτική ή θρησκευτική τους τοποθέτηση.

Το Nordic Monitor είχε αποκαλύψει ότι το τουρκικό εθνικό συμβούλιο είχε εκπονήσει μυστικά σχέδια για να “κατασκευάσει” μια απειλή που υποτίθεται ότι αποτελούσαν χριστιανοί ιεραπόστολοι, για να δημιουργήσει φόβους στους πολίτες, ως μέρος ευρύτερου σχεδίου ελέγχου της κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με άκρως απόρρητα έγγραφα, οι νόμιμες δραστηριότητες χριστιανικών θρησκευτικών ομάδων όπως οι Καθολικοί, οι Ορθόδοξοι και οι Προτεστάντες στην Τουρκία παρουσιάζονται ως απειλές για την τουρκική εθνική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα του τουρκικού κράτους.

Το μυστικό βιβλίο δείχνει επίσης ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως χριστιανικό σχέδιο και υλοποιεί μέτρα σε εθνικό επίπεδο για την καταστολή των χριστιανών στην Τουρκία.

Δεν υπάρχει αναφορά στο Κόκκινο Βιβλίο ούτε στον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα (TCK) ούτε στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (CMK), ωστόσο την τελευταία δεκαετία τα τουρκικά δικαστήρια άρχισαν να κάνουν αναφορές στην κόκκινη βίβλο στις αποφάσεις τους για να καταδικάσουν κυβερνητικούς επικριτές.

Το 2015 ο Ερντογάν διέταξε την προσθήκη πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το YouTube ως απειλές στην κόκκινη βίβλο.

Η ενέργειά του έγινε μετά από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μια μεγάλη έρευνα για διαφθορά που ενέπλεξε τον ίδιο, τα μέλη της οικογένειάς του και τους υπουργούς της κυβέρνησης το 2013.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...