Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκολάγνοι! Νέα τηλεοπτική σειρά για την μάχη του Ματζικέρτ-Όλα στον “βωμό” του μίσους κατά του ελληνισμού από Ερντογάν (Βίντεο)

 Στην βυζαντινή αυτοκρατορία και κατ’ επέκταση στον ελληνισμό έχει στρέψει ολοκληρωτικά την προσοχή του ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ταγίπ Ερντογάν, για να σωθεί από την κατακραυγή του πεινασμένου τουρκικού λαού.

https://youtu.be/PcTEjrE7EpI?t=2

Το τουρκικό βαθύ κράτος, ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για την μάχη του Ματζικέρτ προσαρμόζοντας το περιεχόμενό της ανάλογα με τις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών, και της πολιτικής απειλών κατά της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το TRT, ετοιμάζεται η παραγωγή της σειράς  «Malazgirt 1071» ( Ματζικέρτ 1071), η οποία θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2022.

Το γύρισμα 7 εβδομάδων της τουρκικής παραγωγής, αφορά τη μάχη μεταξύ του Βυζαντινού αυτοκράτορα Διογένη και του ηγέτη των Τούρκων  Αλπαρσλάν στην περιοχή του Ματζικέρτ το 1071.

Για τον λόγο αυτόν “έπεσε πολύ χρήμα στο Ικόνιο, για σκηνικά με πανδοχεία, σκεπασμένα παζάρια και συγκροτήματα από την περίοδο των Σελτζούκων, καθώς και στην εκκλησία της Αγίας Ελένης ηλικίας 1700 ετών, που ήταν μεταξύ των τοποθεσιών των γυρισμάτων.

Το θέμα της τουρκικής σειράς κατά τα γειτονικά ΜΜΕ έχει ως εξής: "Ο ηγέτης των Τούρκων ​​Αλπαρσλάν, ονειρεύεται να ενώσει τις μουσουλμανικές κοινότητες υπό τη σημαία των Σελτζούκων, συνεχίζει τις εκστρατείες στην Ανατολία που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του θείου του Τουγρούλ".

Η εσωτερική αναταραχή στο Βυζάντιο ανοίγει το δρόμο για τους Τούρκους να προχωρήσουν γρήγορα στην Ανατολία.

Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ρωμανός Διογένης, ήθελε να βάλει ένα τέλος στην προώθηση των Τούρκων. Οι δύο στρατοί θα βρεθούν αντιμέτωποι στην πεδιάδα του Μαντζικέρτ όπου με προδοσία του βυζαντινού παλατιού θα χάσει την μάχη, στην οποία νικούσε!

Ο στρατός που ηγήθηκε ο Διογένης, ήταν ένα ετερόκλητο στράτευμα από μισθοφόρους (Ρώσους, Σλάβους, Αρμένιους, Φράγκους, Βάραγγους, Ούζους ,Πατσινάκες, Βούλγαρους) και η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική.
Οι πιο αξιόμαχοι πολεμιστές του Βυζαντινού στρατού, προέρχονταν από την Καππαδοκία, ενώ από τους μισθοφόρους, ξεχώριζαν οι Φράγκοι.

Το Μαντζικέρτ,  είναι πόλη κοντά στη λίμνη Βαν και βρίσκεται στην Ανατολική Τουρκία.

Η μάχη μεταξύ Βυζαντινών υπό τον Ρωμανό Δ’ Διογένη και των Σελτζούκων, υπό τον Αλπ Αρσλάν, που έγινε εκεί στις 26 Αυγούστου 1071, και η κατάληξη της ήταν η πιο “βρώμικη” προδοσία που έχει γίνει ποτέ εν ώρα μάχης, με την ανεξήγητη φυγή στρατευμάτων/     

Παρά το ότι ο Ρωμανός πολέμησε με μεγάλη γενναιότητα, αιχμαλωτίστηκε από τον Αλπ Αρσλάν, ο οποίος αρχικά τον έριξε στο έδαφος και τον πάτησε στον σβέρκο, ωστόσο σύντομα μετάνιωσε για την υπεροψία του, τον έβαλε να καθίσει δίπλα του και του φέρθηκε με τις δέουσες τιμές.

Είναι σαφές ότι οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Ερντογάν στοχεύουν πλέον να στρέψουν την «οργή» των Τούρκων πολιτών, στους οποίους γίνεται συστηματική πλύση εγκεφάλου κατά της χώρας μας και των προσπαθειών της να αντικρούσει την τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ