Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τα M-1117 σε Έβρο και Αιγαίο "πετσοκόβουν" το ηθικό των Τούρκων -Ετοιμάζουν καταγγελία για εξοπλισμό των νησιών μας;

Τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117 που παρέλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αποστέλλονται σταδιακά σε Έβρο και Νησιά, προκαλώντας την τουρκική οργή όπως είναι φυσικό.

Το επόμενο μικρό διάστημα είναι σίγουρο ότι αναμένουμε και ορυμαγδό δηλώσεων αλλά έγγραφα, με τα οποία οι Τούρκοι επικαλούμενοι τον ελληνικό τύπο, θα μας κατηγορούν για εξοπλισμό των νησιών, αναφέροντας το γνωστό τουρκικό παραμύθι.

Τους ενοχλεί άλλωστε σφόδρα η παρουσία των τεθωρακισμένων αυτών οχημάτων, αφού τα θεωρούν ως αναβάθμιση της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος.    

Τα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117, ειδικά στα νησιά μας, θα έχουν την δυνατότητα ταχύτατων ελιγμών, για να φτάσουν σε οποιαδήποτε ακτή παραστεί ανάγκη, για να αποκρούσουν με φονικά πυρά κάθε πιθανή τουρκική αποβατική ενέργεια, εξουδετερώνοντας την εν την γενέσει της.

Επίσης τα οχήματα αυτά μπορούν να μεταφέρουν ομάδα εξοπλισμένων ανδρών, οι οποίοι με κατάλληλο εξοπλισμό, φορητά αντιαρματικά κά, θα είναι ικανή να χτυπήσει τις εχθρικές δυνάμεις, προκαλώντας  καίρια πλήγματα.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση των στρατιωτικών μας στο ΚΕΤΘ, ενώ η επόμενη αποστολή παραλαβής των αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο.

“Τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα 44 μεταχειρισμένα οχήματα αναγνώρισης M-1117 «Guardian» αναμένεται να ενισχύσουν μονάδες πρώτης γραμμής στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο έθεσε γρήγορα σε χρήση την πρώτη παρτίδα από συνολικά 1200 μεταχειρισμένους «Φύλακες» που παρείχαν δωρεάν οι ΗΠΑ στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”, αναφέρει μειονοτική εφημερίδα της Δυτικής Θράκης, δείχνοντας την ενόχληση της Τουρκίας στους ελληνικούς εξοπλισμούς.

Οι Τούρκοι οι οποίοι διεξάγουν ένα από τα επιθετικά στρατιωτικά προγράμματα στο κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει πολεμικά πλοία, ελικόπτερα, υποβρύχια, UAV, φέρονται να ενοχλούνται από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που σίγουρα δεν φτάνει το τουρκικό, αν και προκλήθηκε από αυτό.

Πρόκειται για πρόκληση μεγάλου μεγέθους, η οποία μας δείχνει το πως σκέπτεται η τουρκική πλευρά, για την χώρα μας, η οποία οφείλει να εντείνει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Δηλώσεις από Ν.Χαρδαλιά και Μ.Βαρβιτσιώτη    

Μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη στην Τουρκία έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναέφεοντας ότι: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του Ελληνισμού.

Τα ανιδιοτελή στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, και είναι έτοιμα για πόλεμο, αν και όταν χρειαστεί, ενώ είναι έτοιμα να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του Ελληνισμού».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του που ξεκίνησε από την περιοχή  του Έβρου και σε Καστελόριζο, ο ίδιος δήλωσε ότι θα συνεχιστεί στη νήσο Οθωνούς και στην Γαύδο, αλλά και σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να μεταφέρεται είναι σαφές.

Ο ΥΦΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτης για το ίδιο θέμα δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι αμυντικά και πολιτικά να απαντήσουμε σε κάθε είδους προκλήσεις από την Τουρκία επί τόπου».

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι να φτάσει στη χρήση όπλων, αλλά να διατηρήσει τις διαφορές σε επίπεδο διπλωματίας, αν και σε υψηλούς τόνους.

Η Ελλάδα αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο διάγει μια δύσκολη κατάσταση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, μετά ειδικά τις “μαχαιριές” σε East Med και Κρήτη, και είναι σχεδόν μαθηματικά σίγουρο, ότι η αποθαρρυμένη Τουρκία θα επιδιώξει να δει μέχρι που μπορεί αν φτάσει, μόνο που εκεί, ότι και να δηλώνουν πολλοί, τους αναμένουν πολλές “επακουμβήσεις” και άλλα πολύ “ωραία” από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ