Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μετά τα σκηνικά στα Ίμια στήνουν θέμα με την Γαύδο! Το ίδιο τουρκικό μέσο λέει πως δεν είναι ελληνική και θυμίζει το 1996

Γράφαμε από τις αρχές Δεκεμβρίου για την "μάχη της τσιπούρας" στα Ίμια και που θα οδηγήσει...

Στις 27 Δεκεμβρίου οι Τούρκοι που ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη ξαναχτύπησαν και μιλούσαν για ένταση στα Ίμια μεταξύ Ελλήνων ψαράδων και τουρκικής ακτοφυλακής. Την δε παραμονή των Χριστουγέννων προέβαλαν βίντεο αφιέρωμα σε όσα είχαν γίνει το 1996.

Συνάμα παραμονή Πρωτοχρονιάς συγκεκριμένη ιστοσελίδα που πρωτοστατεί σε τέτοια δημοσιεύματα μιλούσε για νέο σκηνικό στα Ίμια.

Το ίδιο τουρκικό ΜΜΕ απασχόλησε τώρα η επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Γαύδο. Σχολίασε δε πως "επιδεικνύει κυριαρχία στα «τουρκικά νησιά» που βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή»". Αυτό, υποστηρίζει σε προκλητικό δημοσίευμά της η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Sözcü

Αναφέρεται στο δημοσίευμα πως στο λιμάνι της Γαύδου την ΠτΔ υποδέχτηκαν με στρατιωτική τελετή, όπου και χαιρέτισε την ελληνική σημαία, που είχαν φέρει οι Έλληνες στρατιώτες στο νησί (φωτό χαμηλά) και το δημοσίευμα προσθέτει ότι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν στη Γαύδο δύο ιερείς, διορισμένοι από το «Ρωμαίικο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης» στο Φανάρι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sözcü, το νησί της Γαύδου, που  βρίσκεται 20 μίλια νότια της Κρήτης,  τελεί «υπό ελληνική κατοχή» από το 2004,  συγκαταλέγεται στα «20 τουρκικά νησιά που κατέχει η Ελλάδα» και έχει στρατηγική σημασία.

Ο απόστρατος Τούρκος Συνταγματάρχης Ümit Yalım, πρώην ΓΓ του Τ/ΥΠΑΜ, δήλωσε τα εξής: «Ο Hüseyin Çiftçi, ένας από τους ναυάρχους που υπέγραψε τη δήλωση σχετικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ των 103 (σ.σ. απόστρατων) ναυάρχων, εμπόδισε τον ελληνικό στρατό και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στη νήσο Γαύδο το 1996, όταν ήταν στο βαθμό του συνταγματάρχη ναυτικού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλως τυχαίως την ίδια χρονιά με τα Ίμια... 

Υπενθυμίζεται πως επίτιμη δημότης της ακριτικής Γαύδου, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπο της πρώτης Ελληνίδας που ασκεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, όπως αναφέρει η απόφαση χαρακτηριστικά, ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια ειδικής τελετής στο δημοτικό κατάστημα Γαύδου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, στην αντιφώνηση της στη διάρκεια της τελετής, εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στη Γαύδο, λέγοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται ένα ακριτικό νησί, νιώθει πως η καρδιά του ελληνισμού χτυπάει πιο δυνατά· πως κάθε πράξη και κάθε λέξη μετρούν διπλά.

https://www.youtube.com/watch?v=Gc2kUkfB2ZY

Στοιχειώνουν το Αιγαίο πριν την επέτειο των Ιμίων! Μιλούν για “ακατοίκητες” νησίδες απέναντι από την Σμύρνη

Σε προ ημερών άρθρο γράφαμε πως η κατακόρυφη αύξηση των τουρκικών προκλήσεων έχει από πίσω "βαθύ σχέδιο" επίσημης αμφισβήτησης ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Σχέδια άκρως επικίνδυνα ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν η Τουρκία, αφού μέσω του ελεγχόμενου τύπου της  παρουσίασε  την χθεσινή παραβίαση και την υπερπτήση τουρκικών μαχητικών σε  Οινούσσες, Παναγιά και Ρω μεταξύ άλλων, ως δήθεν “ακατοίκητες” νησίδες απέναντι από την Σμύρνη, στις οποίες κατά την νεο-οθωμανική λογική πιθανόν “ επιτρέπονται” εναέριες βόλτες, τουρκικών F-16.

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα παρουσίασε αρχικά ως ελληνική εκδοχή την υπερπτήση την Παρασκευή, των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά, αναφέροντας τις Οινούσσες στα τουρκικά ως (Koyun Adası).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το νησί Οινούσες (Koyun) και δύο άλλα ακατοίκητα νησιά τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη. Το νησί Οινούσες βρίσκεται δίπλα στη Χίο, απέναντι από τη Σμύρνη, ενώ στα άλλα δύο νησιά δεν υπάρχει οικισμός”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας αναμένει αύξηση των των τουρκικών προκλήσεων το επόμενο διάστημα, όχι μόνο λόγω της επικείμενης παραλαβής των Rafale, αλλά και λόγω της εσωτερικής καταστάσεως στην γειτονική, ενώ το Non paper για τον East Med από τις ΗΠΑ, ίσως δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη θρασύτητα στην Άγκυρα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ