Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ένταση στα Ίμια μεταξύ Ελλήνων ψαράδων και τουρκικής ακτοφυλακής-Τα σκάφη ήρθαν μούρη με μούρη-Τι απαντάει το Λιμενικό μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Πριν από 20 μέρες γράφαμε πως έρχεται η “μάχη της τσιπούρας” που όμοιά της οδήγησε στην Κρίση των Ιμίων και σήμερα οι Τούρκοι μιλούν για περισταιτκό στα Ίμια! 

"Ελληνικές βάρκες και ψαράδες που ήθελαν να βρεθούν στους βράχους Kardak (Ίμια) στα ανοιχτά της συνοικίας της Αλικαρνασσού της Μούγλα εμπόδισαν το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Τουρκικά και ελληνικά σκάφη πλησίασαν το ένα το άλλο κατά 10 μέτρα και ήρθαν μύτη με μύτη. Αυτές οι στιγμές καταγράφηκαν από τις κάμερες του SÖZCÜ" αναφέρει το τουρκικό ιστολόγιο και εμφανίζει σχετικό βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ: 

Ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής και αλιευτικά που προσπαθούσαν να έρθουν από το νησί Κιλιμλί (Κάλυμνος) στους βράχους Kardak, που απέχει 3,8 μίλια από την περιοχή Gümüşlük της περιοχής της Αλικαρνασσού της Muğla, εμπόδισαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που περιπολούσε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

Με τις προειδοποιήσεις που έγιναν σε ψαράδες και την ελληνική ακτοφυλακή, τους ζητήθηκε να μην πλησιάσουν τα βράχια Καρντάκ.

Κατά την ένταση μεταξύ 15.00 και 16.00, ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν σε απόσταση 20 μέτρων από την τουρκική ακτοφυλακή, ενώ τα σκάφη των δύο χωρών έρχονταν κατά διαστήματα μύτη με μύτη σε απόσταση 10 μέτρων.

Η ένταση έληξε όταν Έλληνες ψαράδες επέστρεψαν στο νησί Κιλιμλί, όπου είχαν φτάσει το βράδυ.

Το σάιτ αναφέρει επίσης: 

Φάνηκε ότι μια γιγάντια ελληνική σημαία περίπου 20×30 μέτρων σχεδιάστηκε στην πλευρά της νήσου Καλόλιμνου, όπου βρίσκονται οι Έλληνες στρατιώτες, περίπου 1 μίλι μακριά από τους Βράχους Καρντάκ, με τη στρατιωτική μονάδα, το παρατηρητήριο και το σύστημα ραντάρ και στην πλευρά που βλέπει στους βράχους Kardak και στο Gümüşlük. Η σημαία φαίνεται εύκολα από τις παραλίες Gumusluk.

Πως αντιδράει η Αθήνα

Σχετικά με περιστατικό στα Ίμια από ελληνικής πλευράς και πηγές του Λιμενικού ανέφεραν στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ:
"Έξι ελληνικά αλιευτικά με συνοδεία σκάφους λιμενικού πήγαν στα Ίμια και αρχίσαν να ψαρεύουν. Μετά από λίγο εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός που άρχισε να κινείται στην ίδια Περιοχή με σειρήνα. Δεν τους έσκισε δίχτυα ή κάτι άλλο. Το σκάφος του ελληνικού λιμενικοί πλησίασε το τουρκικό και μετά από λίγο το τουρκικό ανέκρουσε πρυμναν και απομακρύνθηκε"

Οι πηγές που μίλησαν στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εκτιμούν πως ο ιΤούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα και επιβεβαίωσαν όσα γράφαμε από την αρχή του μήνα για τον "πόλεμο της τσιπούρας"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...