Ελληνοτουρκικά

Η μυστική σύσκεψη στο ΥΠΕΞ αφορούσε τις δυνατότητες SATCOM των τουρκικών UAV-Θέμα νήσων θέτει ο Τσαβούσογλου

Πριν λίγο, ο λαλίστατος Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου επιτέθηκε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του ΥΕΠΞ Ν.Δένδια, αναφέροντας ότι, «οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ, έχει στείλει επιστολή στον Οργανισμό και καταγγέλλει την Ελλάδα πως παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά.

Εσχάτως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μαζί με υψηλόβαθμους απόστρατους Τούρκους αξιωματικούς, έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Τι αφορούσε η ειδική σύσκεψη σε ΥΠΕΞ και ποιες θα είναι οι επερχόμενες εξελίξεις για τα τουρκικά UAV

Χθες αναφέραμε για ειδική σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, που αφορούσε επερχόμενες  ραγδαίες εξελίξεις για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο θέμα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων λόγω τουρκικών BAYRAKTAR T-B2 και AKINCI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τουρκικός τύπος, στον οποίο διακινούνται οι περισσότερες “ψευδείς ειδήσεις” στον κόσμο, αναφέρει μέσω εφημερίδας, ότι δήθεν η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει πανικοβληθεί από τις εξαγωγές τουρκικών UAV, ειδικά σε ότι αφορά το Bayraktar TB2 και το Akıncı, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει.

Η ειδική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τα τουρκικά UAV, αφορούσε πιθανότατα, τις επιπτώσεις στον τομέα αυτό, από την πρόσφατη εκτόξευση του Turksat 5B σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Με τον τουρκικό δορυφόρο επικοινωνιών, έχουμε μια δραστική επέκταση του εύρους δράσης των τουρκικών drones, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους μέσω συστήματος SATCOM, κάτι που σίγουρα αφορά τις ελληνικές δυνάμεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση λοιπόν στο ΥΠΕΞ, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα έναντι του τουρκικού κινδύνου.

Όλες αυτές οι κινήσεις των Τούρκων, δεν έχουν ξεφύγει από την προσοχή της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, και του ΥΠΕΞ, και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα έχουμε “απάντηση” με την αγορά ή ενοικίαση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων είτε από Ισραήλ , είτε από άλλη χώρα.  

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Aksungur (UAV) του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με ουριαίο αριθμό TCB881, μετακινήθηκε στη Ναυτική Αεροπορική Βάση Dalaman στη Μούγκλα, μια ανάσα από τα Δωδεκάνησα, ενδεικτικό των προκλητικών σχεδίων της Άγκυρας στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φέρονται να έχουν “μαρκάρει” σοβαρά, την τεράστια θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, στην οποία επιθυμούν να μας προκαλέσουν με ωμό τρόπο πιθανότατα, έχοντας όμως διττό στόχο:

Πρώτον, την παρεμπόδιση κάθε έρευνας ή εξόρυξης υδρογονανθράκων από Ελλάδα ( νότια της Κρήτης) και Κύπρο.

Δεύτερον, την τοποθέτηση “εμποδίων” στην οποιαδήποτε μετακίνηση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Μεγαλόνησο.

Η Τουρκία διεκδικεί ελληνικά νησιά και παραβιάζει τα ύδατα όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, καθώς και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του Ισραήλ.

Αν η Άγκυρα βρει, οποιαδήποτε “ρωγμή” στην πολιτική της δύσης στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα κινηθεί να την “καταλάβει”, και αυτό το γνωρίζει η ελληνική πλευρά, η οποία καταστρώνει τα δικά της σχέδια για να προκαλέσει μεγάλη “έκπληξη” στους νεο-Οθωμανούς Τούρκους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...