Ελληνοτουρκικά

Ο Τατάρ λέει την αλήθεια: ”Βρετανία-ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα θέλουν να πάρουν θέση στην Α.Μεσόγειο”-Ελλάδα & Κύπρος κομβικά σημεία

Την πάσα αλήθεια ξεστόμισε το ανδρείκελο του Ερντογάν ( Ερσίν Τατάρ ), με εντολή του Τούρκου προέδρου σε ότι αφορά το μεγαλύτερο παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην Α.Μεσόγειο, φέρνοντας Ελλάδα και Κύπρο στο επίκεντρο του, και αυτό το σκηνικό οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε στο έπακρο σε όλα τα επίπεδα.  

https://twitter.com/AkdenizKibris/status/1474521682580758538

“Βρετανία, Αμερική, Ρωσία και Κίνα, προσπαθούν να πάρουν θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε περισσότερα δικαιώματα από αυτούς στην Κύπρο, με ό,τι κάναμε από το 1571, ενώ μαζί μας έχουμε το δίκαιο, τη στρατιωτική μας παρουσία, και την κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας με εντολή της Άγκυρας.

Ο ίδιος συναντήθηκε με νέους στο Κιρσεχίρ λέγοντας : «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τις δίκαιες προσδοκίες του τουρκοκυπριακού λαού, την κυριαρχία μας, την ύπαρξή μας ως ξεχωριστό κράτος.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εάν έχετε τον δικό σας ξεχωριστό λαό, εάν αυτός ο λαός έχει ταυτότητα, εάν αυτός ο λαός έχει ξεχωριστή ιστορία, εάν αυτός ο λαός έχει διαφορετική γλώσσα και θρησκεία, τότε έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Έχουμε το δικαίωμα να πούμε όχι σε όλες τις πιέσεις τους.

Το κάνουμε αυτή τη στιγμή. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι ότι ενεργούμε μαζί με τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Διότι και η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει δικαιώματα από το παρελθόν.

Είναι το μεγαλύτερο καθήκον μας να πάμε την Κύπρο στο μέλλον ενισχύοντάς την. Η αναγνώριση θα έρθει, αλλά δεν μπορώ να πω πότε θα έρθει. Αλλά δεν θα πάμε να παραδοθούμε στους Έλληνες γιατί δεν θα υπάρξει αναγνώριση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στο θέμα των Βαρωσίων είπε: «Μετά την “ειρηνευτική” επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, πάντα θέλαμε να ανοίξουμε τα Βαρώσια, τα οποία βρίσκονται εντός των συνόρων της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, αλλά υπήρχαν  διεθνείς πιέσεις, οι οποίες μας ζητούσαν να κάνουμε εδαφική παραχώρηση. 

Δεν το κάναμε ποτέ. Δεν πιστεύαμε ότι έπρεπε να δοθεί η περιοχή και κερδίσαμε. "Γιατί να δώσουμε τη γη που κερδίσαμε; Ανοίξαμε τα Βαρώσια με την υποστήριξη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”, τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να προκαλούν και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στο Αιγαίο, αφού δεν βρίσκουν αντίσταση από τον ελληνισμό, ούτε φυσικά από την διεθνή κοινότητα.

Η Τουρκία, διότι περί αυτής πρόκειται, θα συνεχίσει να ετοιμάζει τετελεσμένα παντού όπου νομίζει αυτή ότι έχει “δικαιώματα”, ενώ η πρόσφατη αναφορά του Ακάρ για το Καστελόριζο, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Οφείλουμε ως ελληνισμός να είμαστε έτοιμοι, και θα είμαστε, ώστε να αντιμετωπίσουμε πιθανόν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στο επόμενο διάστημα, και αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις και κυρίως τις προθέσεις της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.      

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ