Ελληνοτουρκικά

Πλακιωτάκης-Ναυάγιο της Πάρου: Θύματα αδίστακτων δολοφόνων που δρουν ανεξέλεγκτα στην Τουρκία

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας για το τραγικό περιστατικό που συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Παράλληλα μίλησε για αδίστακτους δολοφόνους που δρουν ανεξέλεγκτοι στην Τουρκία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, και υπογράμμισε ότι η καταδίκη των διακινητών και όσων τους διευκολύνουν είναι επιβεβλημένη.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη

Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η εγκληματική δράση κυκλωμάτων διακινητών, που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, στοιβάζοντας δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ιδιωτών, έχει διασώσει τις τρεις τελευταίες ημέρες περισσότερους από 160 συνανθρώπους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κυκλώματα στοιβάζουν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους»

Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για το ναυάγιο το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Δήλωσε ότι «πρόκειται για κυκλώματα τα οποία στοιβάζουν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς σωσίβια σε σκάφη, ουσιαστικά μιας χρήσεως που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Λιμενικό σώμα με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας, του πολεμικού ναυτικού, αλλά και ιδιωτών έχουν καταφέρει να σώσουν περισσότερους από 160 ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2021 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν σωθεί περισσότεροι από 29000 άνθρωποι.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές την ίδια ώρα που κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ