Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ναυάγιο στην Πάρο: Δεκάδες μετανάστες στο νερό-16 νεκροί και 63 διασωθέντες

Τουλάχιστον 16 νεκροί και 63 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρακευής κοντά στην Πάρο όταν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, 80 άτομα αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία. 

Από την επιχείρηση του λιμενικού σώματος που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή έχουν διασωθεί έως τώρα 57 άτομα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από πλωτά του λιμενικού σώματος, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ελικόπτερου του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος c-130 και παραπλέοντα πλοία.

Αμέσως, μόλις ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων , σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα  και στην περιοχή  έσπευσan ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά, του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού, ένα C130, και 9 παραπλέοντα σκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σημείο όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας σπεύδει και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

https://twitter.com/alarm_phone/status/1474424709399953412?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1474424709399953412%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1194963%2Fparos-neo-nauagio-me-dekades-metanastes-treis-nekroi-kai-57-diasothedes%2F

Παράλληλα στην περιοχή ήδη βρίσκονται ένα ψαροκάικο, το ΕΓ/ΟΓ Blue star Delos και αναμένονται ακόμα περισσότερα πλοία. Όπως επισημαίνει το Cyclades24 οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες σε ένα άλλο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι-πρόσφυγες και μετανάστες- μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων. 

Δείτε βίντεο από το Cyclades24.gr ΜΜΕ:

https://youtu.be/wZmB78zMf3c

ο ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει επίσης θέσει σε μέγιστη ετοιμότητα και τον Τομέα των Αεροδιακομιδών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη μεταφοράς των ναυαγών σε κεντρικά νοσοκομεία. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες σε ένα άλλο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι-πρόσφυγες και μετανάστες- μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...