Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέο τουρκικό μίνι υποβρύχιο για SAS-SAT με στόχο τα ελληνικά νησιά-Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Τούρκοι τα σχέδια τους στο Αιγαίο

Σε οργασμό παραμένει η τουρκική αμυντική βιομηχανία, παρά το προβλήματα με την τουρκική λίρα, ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας για το Αιγαίο, και ειδικά τα νησιά μας.   

Τουρκικές  δημοσιογραφικές πηγές, παρουσίασαν το KM-STC10, ένα θαλάσσιο όχημα που μπορεί να κινηθεί τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας, όσο και κάτω από αυτή, και αφορά τον εξοπλισμό των Τούρκων υποβρύχιων κομάντος της δύναμης SAS-SAT.  

Το όχημα είναι σχεδιασμένο από την τουρκική εταιρεία Kuasar Marine για τις μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, κει έχει χωρητικότητα 5,3 τόνων, ενώ  μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 25 κόμβων στην επιφάνεια και 4 κόμβους σε βάθος 30 μέτρων.

https://www.youtube.com/watch?v=HHLcSxqCgc8

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μίνι-υποβρύχια είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους βατραχανθρώπους, σε ειδικές και πολύ δύσκολες αποστολές..., όπως για παράδειγμα την αποβίβαση «αθέατων» δυνάμεων σε εχθρική ακτή , την κατάληψη βραχονησίδας και πολλές άλλες αποστολές του ανορθόδοξου πολέμου.

Πρόκειται στην ουσία για ένα σοβαρό υποβρύχιο σύστημα στα χέρια των Τούρκων «υποβρύχιων καταστροφέων», στο περιβάλλον του Αιγαίου, με το οποίο θα δύνανται να επιχειρήσουν μελλοντικά να αιφνιδιάσουν την ελληνική πλευρά λόγω και της εγγύτητας των μικρασιατικών παραλίων στα ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κύρια αποστολή του υποβρυχίου μεταφορικού πλοίου KM-STC10 είναι να μεταφέρει Προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή επιχείρησης.

Το μίνι υποβρύχιο KM-STC10 θα προσφέρει σημαντική συμβολή στις αποστολές των ομάδων υποβρύχιας επιδρομής, όπως επιδρομή, δολιοφθορά, επίθεση, υποβρύχια επίθεση, σήμανση στόχων, διείσδυση, αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Το μίνι-υποβρύχιο υλοποιήθηκε με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας της Τουρκίας ως ένα τολμηρό και συνάμα πολύ χρήσιμο «υποβρύχιο εργαλείο» για τις επίλεκτες τουρκικές δυνάμεις SAT, οι οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει στην κρίση των Ιμίων πριν 21 χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=sgzlrJ0tdqc

Στην τελευταία τουρκική άσκηση Denizkurdu, που πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα το τουρκικό Ναυτικό, στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου,  άνδρες της SAS-SAT (το αντίστοιχο της ΜΥΚ) υλοποίησαν προσβολή προγεφυρωμάτων σε νησί.

Με λίγα και απλά λόγια, οι Τούρκοι πιθανότατα δύναται να βυθίσουν στο νερό ένα αριθμό τέτοιων οχημάτων και να βγουν αθέατοι οπουδήποτε θελήσουν, ειδικά κοντά σε ελληνικές μικρονήσους ή βραχονησίδες ή ακόμη και σε πλοία που διεξάγουν εξορύξεις στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό οφείλει και πρέπει να αναζητήσει «αντίδοτο» άμεσα σε αυτό το λίαν επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας.

Οι αποστολές διείσδυσης των Ελλήνων αμφίβιων κομάντος σε εχθρικό έδαφος , περιορίζονται  σήμερα σε πλωτά μέσα με τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μέσες και υψηλές ταχύτητες.

Αν και είναι κατάλληλα για κάλυψη των άμεσων αναγκών δεν εξασφαλίζουν τις καλύτερες αποδόσεις σε σενάρια απαίτησης μιας μη διακριτής στον εχθρό διείσδυσης, η οποία εξασφαλίζεται μόνο με μίνι υποβρύχια  κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

https://www.youtube.com/watch?v=1Fitu4RyJdQ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ