Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Άσφαιρα" ή "κατευθυνόμενα" πυρά; Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Σότσι νέα ρωσική ειδοποίηση για επερχόμενη ελληνοτουρκική κρίση

Μετά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Ρωσία και συγκεκριμένα το Σότσι, ο Ρώσος ειδικός αναλυτής και σύμβουλος στο ΥΠΑΜ, Σεργκέι Μαρζέτσκι, αναφέρει ευθαρσώς για κυοφορούμενη “επιθετική ενέργεια" κατά Ελλάδος, το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα.

Με αφορμή την δημιουργία του τουρκικού αποβατικού “Ανατολού” και τον εξοπλισμό του μ,ε τουρκικά UAV MIUS με ουκρανικό κινητήρα, ο Σεργκέι Μαρζέτσκι αναφέρει:

“Την ίδια στιγμή, οι σύμμαχοι στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, έχουν βάλει στην «άκρη» την Άγκυρα. Οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες του «Σουλτάνου» Ερντογάν, εξαπλώνονται πολύ ευρέως, και φτάνουν από την Αφρική μέχρι το Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεν κρύβει ιδιαίτερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με ένα άλλο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, την Ελλάδα.

Είναι πιθανό στο ορατό μέλλον οι Τούρκοι και οι Έλληνες, να συγκρουστούν για επίμαχα νησιά στην Α. Μεσόγειο ( Καστελόριζο πιθανόν εννοεί) με όλα τα συνοδευτικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ερντογάν, το τουρκικό ναυτικό θα χρειαστεί στο μέλλον τρία αεροπλανοφόρα.
Αυτά τα «περιττά» πλοία χρειάζεται μια «χερσαία δύναμη» για αντιαεροπορική κάλυψη του ναυτικού της, και για υποστήριξη των αμφίβιων δυνάμεων της, καθώς και για άλλες επιχειρήσεις, για παράδειγμα, στις αφρικανικές ακτές.

Συνειδητοποιώντας τις προοπτικές που θα είχε μια τέτοια ποιοτική ενίσχυση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας περιοχή, η Ουάσιγκτον έκρινε απαραίτητο να διακόψει την παράδοση των F-35”, τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Pierre Bénizeau είναι αξιωματικός του γαλλικού στρατού, ο οποίος έζησε για επτά χρόνια στην Ελλάδα και τρία χρόνια στην Τουρκία, όπου υπηρέτησε στη χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, μας προειδοποιεί για σενάρια πολεμικής ρήξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο με αφορμή τουρκική επίθεση σε αραιοκατοικημένη ή ακατοίκοιτη μικρονήσο.

Μέσα στον παραλογισμό της τουρκικής νεο-οθωμανικής φιλοσοφίας που διακατέχει σήμερα πολλούς Τούρκους, η Ελλάδα θεωρείται ως η χώρα στόχος για την υλοποίηση του τουρκικού ονείρου περί “Μεγάλης Τουρκίας”, μόνο που όλα έχουν γυρίσει ανάποδα για το σημερινό στυγνό καθεστώς Ερντογάν και αυτό ίσως φέρει τελικά ραγδαίες εξελίξεις.

Ειδικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί , πρώην στρατιωτικοί στην Τουρκία, συντηρούν και διαπαιδαγωγούν τον λαό τους ότι του ανήκουν πολλά εδάφη της ελληνικής επικράτειας, με στόχο κάποια στιγμή στο μέλλον να τα “κατακτήσουν”, ενώ μετά την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής και ελληνογαλλικής συμφωνίας τρέμουν την παρουσία γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων σε αυτά, περισσότερο από όσο δείχνουν.

Περίπου 46 ελληνικά νησιά του αρχιπελάγους του Αιγαίου, έχουν βάλει πραγματικά στο μάτι οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι, οι οποίοι θέλουν να αναγνωρίσουν κάποια από αυτά, μετά όμως από διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται η επιβολή του Τουρκολιβυκού μνημονίου και ίσως μέρος της αποκαλούμενης “Γαλάζιας Πατρίδας”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ