Ελληνοτουρκικά

Φτιάχνουν κλίμα! Τούρκος σύμβουλος: ”Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία”-Τι ετοιμάζει η Άγκυρα πάλι;

Περίεργες δηλώσεις έκανε ο Τούρκος σύμβουλος και ανώτερος αξιωματικός της στρατοχωροφυλακής ε.α.ALİ FUAT GÖKÇE, ο οποίος  “στολίζει” κανονικά τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι έχουν περικυκλώσει την Τουρκία με βάσεις τους παντού (Συρία, Ελλάδα, Κύπρο,Ιράκ), παρακολουθώντας την χώρα του,  ενώ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης, η Ουάσιγκτον θα στηρίξει την Ελλάδα, πιθανόν προεξοφλώντας ότι είναι εφικτή μια τέτοιου τύπου κρίση το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την ειδική έκθεση με τίτλο «New US Policies for a New Turkey» που δημοσιεύτηκε από το Brooking Institute, μια δεξαμενή σκέψης που εδρεύει στις ΗΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε ξεκάθαρα την έντονη δυσαρέσκεια που προκαλούν οι πολιτικές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ και τον Καύκασο.

Ο Τούρκος ειδικός συνέχισε: “Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι “εξελίξεις” στο Ιράκ, τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν περικυκλώσει πλήρως την Τουρκία.

Αυτός ο περιορισμός πραγματοποιείται με τη δημιουργία βάσεων σε αυτά τα μέρη, ιδίως από τις ΗΠΑ και άλλα δυτικά κράτη, ακολουθώντας πολιτικές που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας.

Οι δραστηριότητες των βάσεων που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στη περιοχή ενδιαφέροντος της Τουρκίας, ξεκίνησαν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και συνεχίζονται παρά το τέλος αυτού, ενώ προστίθενται και νέες βάσεις σε διάφορα μέρη, (όπως η Ελλάδα).

Όταν εξεταστούν το που βρίσκονται αυτές οι βάσεις που είχαν δημιουργηθεί προηγουμένως, και οι βάσεις που προστέθηκαν πρόσφατα, φαίνεται ότι έχουμε μια πολύ λεπτομερής και περιεκτική στρατηγική από τις ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=UZOTzVHlUVA

Οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις σε ορισμένες από τις βάσεις τους, πραγματοποιούν δραστηριότητες βιομηχανικής κατασκοπείας, συλλογής πληροφοριών σημάτων ( SIGINT), ακρόασης και προπαγάνδας, με σταθμούς ακρόασης.

Οι ΗΠΑ, δημιούργησαν επίσης βάσεις ακρόασης στο Ακρωτήρι και  τον Άγιο Νικόλαο στο νησί της Κύπρου.

Σε αυτές τις βάσεις, υλοποιούνται υποκλοπές και βιομηχανική και εμπορική κατασκοπεία, πέρα ​​από τις στρατιωτικές υποκλοπές.

Αυτό που κάνει αυτή τη βάση σημαντική είναι το χαρακτηριστικό της θέσης της και το στρώμα της ιονόσφαιρας ακριβώς πάνω από τη βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκειμένου να γίνει η καλύτερη χρήση των πληροφοριών που αποκτήθηκαν, οι τροχιές των αμερικανικών κατασκοπευτικών δορυφόρων, διέρχονται από αυτήν την περιοχή.

Το μόνο μέρος στον κόσμο που ταιριάζει αυτή η τεχνική με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι το νησί της Κύπρου.

Το νησί αυτό είναι ένα φυσικό κέντρο κατασκοπείας όσον αφορά την παρακολούθηση των επικοινωνιών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η πιο σημαντική βάση ακροάσεων του ΝΑΤΟ ως μονάδα επικοινωνίας έγκαιρης προειδοποίησης, συνδέεται με την εγκατάσταση στο Κάβο Γκρέκο, το οποίο διασυνδέεται με το σύστημα ραντάρ στον Όλυμπο μέσω γραμμών μικροκυμάτων, και  παρέχει στο ΝΑΤΟ ολόκληρη την εικόνα του εναέριου χώρου μιας τεράστιας περιοχής.

Το σχέδιο  Sandra πάνω από τον σταθμό ραντάρ Horizon, που ιδρύθηκε στον Όλυμπο στην επικράτεια της Κύπρου, είναι ένα από τους πιο σημαντικούς σταθμούς των ΗΠΑ και της Αγγλίας.

Όλες οι στρατιωτικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών αεροσκαφών και των εκτοξευτών πυραύλων, παρακολουθούνται στις περιοχές που παρατηρούνται μέσω αυτής της βάσης.

Εκτός από αυτές τις βάσεις, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δημιουργούν βάσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες,  υπάρχει μελέτη για να τοποθετηθούν Αμερικανοί στρατιώτες σε περισσότερα από 20 σημεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νέας αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών.

Επιπλέον, η απόφαση των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη βάση τους στον Κόλπο της Σούδας στο νησί της Κρήτης, μεταφράζεται σε σε επιπλέον ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στο νησί αυτό.

Το γεγονός επίσης, ότι οι ΗΠΑ εγκατέστησαν μια βάση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, 40 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων στη βάση αυτή, αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

https://www.youtube.com/watch?v=F61jt8xD7F4

Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο για να πολιορκήσουν την Τουρκία και τη Ρωσία και στέκονται πάντα δίπλα στην Ελλάδα κατά της Τουρκίας.

Η ίδρυση βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και η συγκέντρωση βαρέων όπλων εκεί, δεν πρέπει να αξιολογηθεί μόνο με όρους Ρωσίας και Τουρκίας.

Το γεγονός ότι η Κίνα αγόρασε μεγάλο μέρος του ελληνικού λιμανιού του Πειραιά δεν πέρασε απαρατήρητο από τις ΗΠΑ.

Θα πρέπει επίσης να εκτιμηθεί ότι οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν βάση στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ελέγχει τη διαδρομή προς την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, μέσω της χερσαίας διαδρομής αυτού του λιμανιού.

Η υλοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη, όπου είναι συγκεντρωμένοι Τούρκοι πολίτες, η ίδρυση βάσης στην Αλεξανδρούπολη, ο ελλιμενισμός ενός από τα μεγαλύτερα πλοία του πολεμικού ναυτικού στο νησί της Κρήτης, αποκαλύπτουν την πρόθεση των Η.Π.Α. για την περιοχή τη νέα περίοδο.

Όλες οι εξελίξεις και αυτές οι βάσεις γύρω από την Τουρκία αντικατοπτρίζουν τη δυσαρέσκεια που προκύπτει από το γεγονός ότι η ενεργή στρατηγική εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια είναι αντίθετη με τους στόχους των ΗΠΑ και των δυτικών κρατών.

Η Τουρκία έχει αρχίσει να γίνεται αναξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ προσπαθούν να συγκεντρώσουν τη στρατιωτική τους ισχύ στην περιοχή στην Ελλάδα και τη  Κύπρο το επόμενο διάστημα.

Οι αμερικανικές βάσεις που πολιορκούν την Τουρκία αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τη στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ σε μια πιθανή ελληνοτουρκική πολεμική σύγκρουση, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της Ελλάδας που κλιμακώνουν την ένταση”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ πολλών άλλων.

Ο τουρκικός φονταμενταλισμός με δράση σε πολλές χώρες της Μεσογείου και του Κόλπου, που έχει στόχο, την αναβίωση της πάλαι Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από την δύση σε καμία περίπτωση.

Η Ελλάδα ως επιχειρησιακό φυλάκιο του δυτικού κόσμου σε Τρεις ηπείρους και κοντά στην Α.Μεσόγειο, θα αναδειχθεί εφόσον όλα πάνε καλά, σε ένα ισχυρό πυλώνα, που θα στηρίζει την νέα πολιτική έναντι των προκλήσεων από Ανατολάς ( Κίνα, Ρωσία, Μέση Ανατολή).
 
Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που αφορά την αλλαγή του αμυντικού ρόλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με ουσιαστική όμως δέσμευση της δύσης, για την ενίσχυση τους.
 
Η δύση οφείλει σε αυτό το κομμάτι να λάβει μέτρα ανάσχεσης της τουρκικής προκλητικότητας, με στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά “όπλα”, αφού ο κίνδυνος εξ Ανατολών απασχολεί την χώρα μας σχεδόν ολοκληρωτικά ειδικά τα τελευταία χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=swzehHmwETU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ