Ελληνοτουρκικά

Επιβεβαίωση για το Πενταπόσταγμα από τον Καθηγητή Γρίβα: Οι τουρκικές ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ) μέσω άρθρων διασπείρουν Fake news (Βίντεο)

 Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο , "Ψωμί, τυρί δεν έχουν τα "τουρκικά υπερόπλα" τους μάραναν! Έσχατη προσπάθεια να σταματήσει την επανάσταση του τουρκικού λαού που πεινάει", με αφορμή τα όσα ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ σε σχέση με την  ανακοίνωση για ένταξη του ναυτικού πυροβόλου τουρκικής κατασκευής στο  πολεμικό ναυτικό το 2022, είχαμε επισημάνει την προσπάθεια υπερμεγένθυνσης της αξίας των προϊόντων της  τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας από τα ΜΜΕ της χώρας τους για χειραγώγηση της τουρκικής κοινής γνώμης, της δημιουργίας πολεμικού κλίματος σε βάρος της χώρας μας.

Συγκεκριμένα αναφέραμε:

"Φαίνεται ότι το καθεστώς Ερντογάν μη  διεξάγοντας πολεμικές αναμετρήσεις στην παρούσα φάση κατά εμφανώς υποδεέστερων στρατιωτικών αντιπάλων προκειμένου να κομπάσει για τα " υποτιθέμενα ανδραγαθήματα" των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), ενεργοποιεί τα φίλια πρός αυτόν ΜΜΕ και τους Υπουργούς της κυβέρνησης του, προκειμένου να δώσει χαρακτήρα "υπερόπων" στα προϊόντα της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας του

Αυτό το κάνει προκειμένου να σταματήσει την κοινωνική έκρηξη του τουρκικού λαού που πεινάει, επιχειρώντας να προτάξει την κατασκευή τουρκικών υπερόπλων που θα κάνουν την Τουρκία μεγάλη στα πρότυπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μαζί με το αφήγημα της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού λαού από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης είχαμε παραπέμψει σε άλλο άρθρο μας  με τίτλο, "Πυροβολημένο" τουρκικό άρθρο εμφανίζει το ΠΕΠ Jobaria ως οπλικό σύστημα που τρομάζει την Ελλάδα,  αναφερόμενοι λεπτομερειακά στην απέλπιδα προσπάθεια της τουρκικής προπαγάνδας που με άρθρο σε Ερντογανικό ΜΜΕ  εμφανίζει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα ως υπερόπλο, το οποίο μάλιστα "τρομάζει" την Ελλάδα, διαστρεβλώνοντας παντελώς τα όσα είχε αναφέρει ο Καθηγητής Κωσταντίνος Γρίβας για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα των ΗΑΕ το οποίο είναι τουρκικής κατασκευής.

Συγκεκριμένα αναφέραμε επί λέξη στο άρθρο μας, ότι " το εν λόγω τουρκικό άρθρο εντάσσεται στο πλαίσιο ΨΕΠ (Ψυχολογικών επιχειρήσεων) σε βάρος της χώρας μας" και συνεχίζαμε αναφέροντας ότι:

"Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστια  διαφορά μεταξύ επισήμανσης και τρόμου, όπως και ότι κάθε οπλικό σύστημα αντιμετωπίζεται από άλλο ή άλλα οπλικά συστήματα.

Αυτό είναι άλλωστε και ο βασικός άξονας στον οποίο εδράζεται η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας. Συνεπώς παρά τους τουρκικούς κομπασμούς ότι το Jobaria τρόμαξε την Ελλάδα και τα περί βιβλίου Γκίνες, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Το να επισημαίνεις την ύπαρξη ενός οπλικού συστήματος του εχθρού είναι ωφέλιμο και παραγωγικό ταυτόχρονα, αφού ενεργοποιεί γρήγορα αντανακλαστικά και τρόπους αντιμετώπισής του, από άλλα οπλικά συστήματα, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά των πολεμικών βιομηχανιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος επισημάνουμε ότι όπως κάθε οπλικό σύστημα έτσι και το Jobaria, αντιμετωπίζεται από άλλα οπλικά συστήματα, πράγμα που έχει επισημάνει άλλωστε σε προγενέστερο άρθρο του για το θέμα ο καθηγητής κ. Γρίβας, αναφέροντας χαρακτηριστικα:

"Μια “κλασική” αντίρρηση που προκύπτει όταν αναφερόμαστε στις επιχειρησιακές αρετές παρόμοιων όπλων, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για “μέγα ρουκετοβόλα”, όπως είναι το Jobaria MCL των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που επίσης έχουμε εξετάσει σε παλαιότερο άρθρο, είναι ότι αυτά είναι τρωτά στη δράση της εχθρικής αεροπορίας, οπλισμένων UAV ή και του εχθρικού πυροβολικού".

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι η αδιαμφισβήτητη ελληνική αεροπορική υπεροχή είναι εκείνη που σε συνδυασμό με UAV και φίλιο πυροβολικό, είναι σε θέση να περιορίσουν σημαντικότατα τη δράση του Jobaria".

Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε  ότι κάθε οπλικό σύστημα αντιμετωπίζεται από άλλο ή άλλα οπλικά συστήματα.

Αυτό είναι άλλωστε και ο βασικός άξονας στον οποίο εδράζεται η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας. Συνεπώς και το Jobaria  έχει πολλούς τρόπους και όπλα αντιμετώπισής του και συνεπώς δεν "τρομάζει" κανένα".

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η επισήμανσή μας ότι τα τουρκικά ΜΜΕ  κυκλοφορούν πολλά προπαγανδιστικά άρθρα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της τουρκικής κοινής γνώμης προκειμένου να την απσοπάσουν από τα πολλά και σοβαρά οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που αντιμετωπίζει, δημιουργίας πολεμικού κλίματος σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και στα πλαίσια των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΨΕΠ) προσπάθειας δημιουργίας κλίματος ηττοπάθειας στην ελληνική κοινή γνώμη και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Πρός πλήρη επιβεβαίωση μας, ο καθηγητής κ Γρίβας σε συνέντευξή του την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια, αναφέρεται λεπτομερειακά στην προσπάθεια διεξαγωγής ΨΕΠ από πλευράς Τουρκίας, αναφερόμενος στο άρθρο μας το οποίο αποδομεί το αντίστοιχο τουρκικό προπαγανδιστικό. 

Η συνέχεια στο video που ακολουθεί:

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ