Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ψωμί, τυρί δεν έχουν τα "τουρκικά υπερόπλα" τους μάραναν! Έσχατη προσπάθεια να σταματήσει την επανάσταση του τουρκικού λαού που πεινάει

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο, "Πυροβολημένο" τουρκικό άρθρο εμφανίζει το ΠΕΠ Jobaria ως οπλικό σύστημα που τρομάζει την Ελλάδα, είχαμε αναφερθεί λεπτομερειακά στην απέλπιδα προσπάθεια της Τουρκίας να εμφανίσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα ως υπερόπλο το οποίο μάλιστα "τρομάζει" την Ελλάδα

Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε  ότι κάθε οπλικό σύστημα αντιμετωπίζεται από άλλο ή άλλα οπλικά συστήματα.

Αυτό είναι άλλωστε και ο βασικός άξονας στον οποίο εδράζεται η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας. Συνεπώς και το Jobaria  έχει πολλούς τρόπους και όπλα αντιμετώπισής του και συνεπώς δεν "τρομάζει" κανένα

Φαίνεται ότι το καθεστώς Ερντογάν μη  διεξάγοντας πολεμικές αναμετρήσεις στην παρούσα φάση κατά εμφανώς υποδεέστερων στρατιωτικών αντιπάλων προκειμένου να κομπάσει για τα " υποτιθέμενα ανδραγαθήματα" των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), ενεργοποιεί τα φίλια πρός αυτόν ΜΜΕ και τους Υπουργούς της κυβέρνησης του, προκειμένου να δώσει χαρακτήρα "υπερόπων" στα προϊόντα της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας του

Αυτό το κάνει προκειμένου να σταματήσει την κοινωνική έκρηξη του τουρκικού λαού που πεινάει, επιχειρώντας να προτάξει την κατασκευή τουρκικών υπερόπλων που θα κάνουν την Τουρκία μεγάλη στα πρότυπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μαζί με το αφήγημα της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού λαού από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει

Το πυροβόλο 76mm

Στο πλαίσιο αυτό ανακοιθνώθηκε ότι στις 2 Δεκεμβρίου, ο κατασκευαστής όπλων και πυρομαχικών της Τουρκίας Makine Kimya Endüstri (MKE) γιόρτασε την ολοκλήρωση των δοκιμών με πραγματικά πυρά του γηγενούς ναυτικού πυροβόλου όπλου των 76 mm στο πεδίο δοκιμών Konya Karapinar.

Στη δοκιμή βολής με ναυτικό όπλο των 76 χλστ. παρευρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς και το κλιμάκιο διοίκησης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μιλώντας στην τελετή, ο υπουργός Ακάρ τόνισε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν κατά τις προμήθειες όπλων και συστημάτων.

«Η εγχώρια και εθνική παραγωγή δεν είναι επιλογή για εμάς. είναι απαραίτητο. Ακόμη και τώρα, κάποια από τα αιτήματά μας αναβάλλονται, δεν απαντώνται και η εργασία παρεμποδίζεται, ανοιχτά ή σιωπηρά, σε σχέση με τα πολυάριθμα υλικά που προσπαθούμε να προμηθευτούμε από φίλους και συμμάχους μας. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουμε έναν σημαντικό περιορισμό».

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο λιμάνι και τη θάλασσα, το εγχώριο ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλιοστών θα τεθεί σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, πρόσθεσε ο Ακάρ.

Ο Akar επαίνεσε επίσης τη βελτιωμένη απόδοση της MKE, η οποία μεταφέρθηκε σε μια ανώνυμη εταιρεία πριν από λίγους μήνες, δηλώνοντας ότι η εταιρεία εξακολουθεί να συνδέεται με το Υπουργείο Άμυνας, αλλά η νέα δομή αναμένεται να αξιοποιήσει τις επιδόσεις της σε μελλοντικά έργα.

Οι αξιωματούχοι δεν κατονόμασαν  σε ποιο πλοίο θα τοποθετηθεί με το πρωτότυπο όπλο.

Ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής του MKE Yasin Akdere δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Defence Turkey τον Νοέμβριο του 2021 ότι το όπλο θα εγκατασταθεί σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού εξοπλισμένο με το εγχώριο σύστημα διαχείρισης μάχης (GENESIS/ADVENT) σε συνεργασία με το Τουρκικό Ναυτικό.

Το Naval News κατανοεί ότι το πρωτότυπο όπλο θα δοκιμαστεί σε κορβέτα κλάσης Ada (MILGEM) ή φρεγάτα κλάσης Perry.

Αν και το εγχώριο ναυτικό όπλο των 76 χιλιοστών αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας IDEF-2021 στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο του 2021, το έργο ξεκίνησε το 2020.

Ο Yasin Akdere αποκάλυψε τις αρχικές λεπτομέρειες σχετικά με το εγχώριο έργο ναυτικών όπλων σε μια διαδικτυακή εκδήλωση αμυντικής βιομηχανίας που χορηγήθηκε από την SAHA Istanbul Defense and Aerospace Cluster Association στα τέλη Ιουνίου.

«Η έρευνα και η ανάπτυξη  του χρειάστηκαν 12 μήνες για να ολοκληρωθεί. Το συνολικό κόστος του εγχώριου έργου είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια €.

 Δηλώσεις Γιασίν Ακντερέ, Γενικού Διευθυντή ΜΚΕ

Η ΜΚΕ είναι ο κύριος ανάδοχος του έργου. Ως υπεργολάβοι, τρεις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν εργαστεί στο έργο. Εκτός από τη μείωση του κόστους του έργου στο μισό, η MKE ισχυρίζεται ότι μια μοναδική επίστρωση που προστίθεται στην κάννη του όπλου θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Το εγχώριο Naval Gun 76mm, σύμφωνα με την εταιρεία, διακρίνεται με χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα βολής μεγαλύτερης ποικιλίας πυρομαχικών από την ιταλική έκδοση,  και η ηλεκτρομηχανική του δομή που επιτρέπει τον ψηφιακό έλεγχο.

Οι Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις δίνουν μεγάλη αξία στην εγχώρια παραγωγή του ναυτικού πυροβόλου 76 χλστ. επειδή είναι το κύριο πυροβόλο 32 πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων φρεγατών κλάσης G, κορβέτες κλάσης ADA και σκαφών γρήγορης επίθεσης.

Η ανάπτυξη όπλων 76 χιλιοστών θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες εξαγωγών στην Τουρκία, η οποία πρόσφατα επέκτεινε την αγορά της αμυντικής βιομηχανίας.

Η Τουρκία κατασκευάζει κορβέτες κλάσης MILGEM για το ναυτικό του Πακιστάν και της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα, αφού αποδειχθεί επιτόπου, φαίνεται εφικτή η πώληση πυροβόλων όπλων MKEK 76 mm σε αυτές τις χώρες.

Προδιαγραφές του ναυτικού πυροβόλου 76 χιλιοστών της MKE:

• Εμβέλεια: 16χλμ

• Διαστάσεις κάννης: διάμετρος 76 mm, μήκος 4.700 mm

• Ρυθμός βολής: Μέγ. 80 γύρος/λεπτό

• Βάρος χωρίς φορτίο: 7.500 kg

• Βάρος φορτίου: 8.500 kg

• Χωρητικότητα γεμιστήρα: 70 φυσίγγια

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...