Ελληνοτουρκικά

Γιώργος Φίλης: Η κρίση στην Τουρκία δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την χώρα μας

Για την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, τις επιπτώσεις της και το πώς θα κινηθεί ο Ερντογάν μιλάει και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης.

 «Η Τουρκία ζει το αντίστοιχο ελληνικό 2015» τόνισε εκτιμώντας ότι «θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ, είναι μόνοδρομος». Για τον Τούρκο πρόεδρο είπε ότι «λατρεύεται από τους μισούς Τούρκους και μισιέται από τους άλλους μισούς». «Είναι ξεκάθαρο», συνέχισε ο κ. Φίλης, «ότι ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να φύγει, διότι εάν φύγει θα κινδυνεύσει και η ιδεολογική του υπόσταση, με όλα αυτά τα οποία έχει κάνει είκοσι χρόνια είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις των τουρκικών εξελίξεων στη χώρα μας, ο κ. Φίλης τόνισε: «Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Είναι μία πολύ ευαίσθητη περίοδος και χρειάζεται εθνική ομοψυχία και ένωση. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε τεχνητές διαιρέσεις στο εσωτερικό της χώρα μας διότι θα τις βρούμε μπροστά μας, πολύ σύντομα. θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο εσωτερικό μας, θα πρέπει τα κόμματα να μην έχουν διχαστικό λόγο, να μη λειτουργούν με διχαστικό τρόπο».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...