Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Επιχειρήματα...Σοβιετίας! Οι Τούρκοι μας "μαλώνουν" που στηριζόμαστε στις δυνάμεις των ΗΠΑ

Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος , αναφέρει με οργή και φόβο συγχρόνως σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα, ότι όλες αυτές οι εξελίξεις για την χώρα μας στον αμυντικό και διπλωματικό τομέα, εγείρουν ένα πολύ εντυπωσιακό ερώτημα για την Ελλάδα:

Άραγε οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούν δυνάμεις τώρα στην Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, ενάντια στην απειλή μιας νέας  Σοβιετικής αυτοκρατορίας  ξανά, ή είναι εναντίον ενός άλλου μέλους του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας;

Είναι γνωστό ότι η Ουάσιγκτον έχει εδώ και καιρό μπλοκάρει το ζήτημα των αμυντικών αναγκών της Άγκυρας, με την  επιβολή κυρώσεων για τον εκβιασμό της Τουρκίας.

Με βάση αυτό, πώς μπορούν οι Η.Π.Α. να εξηγήσουν την άνευ όρων γενναιοδωρία προς την Ελλάδα, ενώ αρνούνται να ακολουθήσουν παρόμοιες πολιτικές στην Τουρκία;

https://www.youtube.com/watch?v=C1vyfHH62Lk

Μια συγκεκριμένη εξήγηση γι' αυτό θα μπορούσε να είναι ότι η Ελλάδα εκούσια αρνείται τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, για περιορισμό της Ρωσίας, όπως έκανε ο Τρούμαν στον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι Έλληνες μπορούν να πιστεύουν ότι μετατρέποντας την χώρα τους σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ, θα μπορέσουν να κατευνάσουν τους φόβους τους, για απειλή από την Τουρκία, ωστόσο, αυτή η ιδέα είναι επίσης μη ρεαλιστική.

Η κυβέρνηση της Αθήνας μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής με τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα, να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας, δημιουργώντας την αντίληψη μιας απειλής, αλλά θα δουν μακροπρόθεσμες συνέπειες οι Έλληνες αφού θα γίνουν υποχείρια στον νέο Ψυχρό πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πραγματικότητα, η Αθήνα μπορεί ακόμη και να εμπλέκεται καθημερινά σε φαινομενικά “ηρωικές” πράξεις κατά της Τουρκίας με το θάρρος που λαμβάνει από την αμερικανική παρουσία.

Ωστόσο, οι περιπέτειες της Ελλάδας που δεν υποστηρίζονται από τη δική της γεωπολιτική ή στρατιωτική ισχύ και δεν πλησιάζουν καν αυτή της Τουρκίας, και δεν θα τις αποφέρουν κερδοφόρα αποτελέσματα στο μέλλον.

Για το λόγο αυτό, η Τουρκία, ως το γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα, συνεχίζει να προτείνει πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στη νηφαλιότητα και τον διάλογο με την Αθήνα, διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να πούμε ότι η Ελλάδα, που δεν ακούει τον γείτονά της, δεν έχει διδαχθεί από την ιστορία της”, δηλώνει με την γνωστή τουρκική αλαζονεία ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος Nur Özkan Erbay.

Η Ελλάδα έκανε πράξη την παρουσία αμερικανικών βάσεων στην χώρα, πρωτίστως για τα ελληνικά αμυντικά συμφέροντα, για ζητήματα που αφορούν για παράδειγμα την  παράδοση αμερικανικών οπλικών συστημάτων, την κατασκευή υποδομών και την  παροχή ειδικής εκπαίδευσης με τον αμερικανικό στρατό, με σκοπό την ενδυνάμωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα υλοποιεί ένα τεράστιο πρόγραμμα αγοράς εξοπλισμού  ( από Φρεγάτες και Κορβέτες πιθανόν και  F-35, με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό των F-16, την αγορά όπλων, κά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοπός όλων αυτών των κινήσεων της χώρας μας, είναι να καταστούν οι ελληνικές δυνάμεις ισχυρότατες και ικανές, ώστε όταν αντιμετωπίσουν εντελώς μόνες τους τις τουρκικές, σύμφωνα με πάμπολλα σενάρια, ώστε να είναι σε θέση να επιφέρουν τρομακτικά πλήγματα, χωρίς να αναμένουν βοήθεια από κανέναν στην κυριολεξία.

Άλλωστε το ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πολεμήσουν, εφόσον απαιτηθεί, μόνες τους, είναι το κύριο δόγμα της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας εδώ  και χρόνια, σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις Ελλήνων ανωτάτων αξιωματικών.

Το παράδειγμα της δυστυχισμένης Αρμενίας είναι οδηγός για το μέλλον, το οποίο καμία χώρα δεν πρέπει να το στηρίζει αποκλειστικά σε  συμμαχίες και συμφωνίες, αν δεν είναι η ίδια έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δικών της πολεμικών αναμετρήσεων.   

              

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...