Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν τo ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με υποβρύχιο 550 τόνων και στόχο τον East Med και τα νησιά μας στο Αιγαίο

Επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία ετοιμάζει την κατασκευή συμβατικού υποβρυχίου 500 τόνων, επεκτείνοντας χρονικά πιθανότατα την κατασκευή έκδοσης 3000 τόνων ( λόγω οικονομικής δυσπραγίας), για να ελέγξει ειδικά το Αιγαίο, αφού εκεί δεν απαιτούνται υποβρύχια μεγάλου εκτοπίσματος, έχοντας όμως σκοπό σχέδια υποβρύχιου πολέμου και για την Α.Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα η τουρκική ναυτική αμυντική βιομηχανία “τρέχει” πρόγραμμα μη επανδρωμένων υποβρυχίων από την εταιρεία ITU, για να “γεμίσει” τις ίδιες κλειστές θάλασσες και την Α.Μεσόγειο.

Στόχος των Τούρκων είναι το Αιγαίο και τα εκατοντάδες ελληνικά νησιά, για τα οποία ζητούν επιτακτικά οι Τούρκοι την πλήρη αποστρατικοποίηση, ενώ οι ίδιοι απεργάζονται νυχθημερόν σχέδια πιθανής “ κατάληψης”, ή εποικισμού τους, με μουσουλμάνους μετανάστες κατά προτίμηση.

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δραστηριότητες παραγωγής του υποβρυχίου «STM 500 Small Size Submarine», του οποίου ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε από την STM, πρόκειται να ξεκινήσουν έως το 2022.

Ο Διευθυντής του Ομίλου STM Combat Systems, Enver Küçükerman έκανε μια παρουσίαση κατά τη διάρκεια του 10ου Σεμιναρίου Ναυτικών Συστημάτων.

Κατά την παρουσίασή του, ο Küçükerman μοιράστηκε την πληροφορία ότι οι δραστηριότητες παραγωγής του «Υποβρυχίου Μικρών Διαστάσεων» στοχεύουν να ξεκινήσουν έως το 2022.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν το μικρών διαστάσεων υποβρύχιο θα έχει εκτόπισμα 550 τόνων, μήκος 42 μέτρα και αυτονομία 4500+ ναυτικών μιλίων, με πλήρωμα 18 ατόμων.

Έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί: Υποβρύχιο πόλεμο, επιχειρήσεις ρηχών υδάτων, επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων, άφεση ναρκών και αποστολές συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης και επιτήρησης.

Εκτός από το 18μελές πλήρωμά του, θα μπορεί να επιχειρεί σε βάθη άνω των 250 μέτρων για 30 ημέρες με ομάδα Ειδικών Δυνάμεων 6 ατόμων, ενώ θα διαθέτει συνολικά 8 Βαρέος τύπου τορπίλες και κατευθυνόμενα βλήματα με 4 τορπιλοσωλήνες.

Αποστολές του τουρκικού υποβρυχίου:

  • Υποβρύχιος Πόλεμος
  •  Ειδικές επιχειρήσεις
  •  Πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση
  •  Mine Warfare
  •  Αποστολές ρηχών υδάτων
  •  Μη επανδρωμένες υποβρύχιες/αεροπορικές επιχειρήσεις

Είναι πασιφανές ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο, αφού θέλουν διακαώς να έχουν τα “όπλα” να μπλοκάρουν όλα τα ενεργειακά σχέδια Ελλάδος και Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός τους, σύμφωνα και με τις δυνατότητες που διαφημίζουν οι ίδιοι, ενώ τα ελληνικά μικρονήσια ( κατοικημένα και μη) θα τεθούν στο στόχαστρο τους.   

Δεν είναι τυχαίο ότι τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γάλλος Ναύαρχος Pierre Vandier, αρχηγός του Γαλλικού Ναυτικού, έδωσε μια βαρυσήμαντη συνέντευξη σε γαλλικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, αποκαλύπτοντας πολλά και άκρως σημαντικά, μεταξύ των οποίων σχετικά με την δράση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Μεσόγειο.

“Για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή σας, θα έλεγα ότι υπάρχει πολεμικός κίνδυνος παντού... στην Μεσόγειο. Eπιστρέψαμε σε ένα αρκετά επικίνδυνο επίπεδο, με την επιστροφή ενός αντιπάλου πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού (Τουρκία)”, είχε τονίσει ο ίδιος μεταξύ άλλων, έχοντας γνώση των τουρκικών "υποβρύχιων" σχεδίων μέσω των υπηρεσιών του.

Ο κίνδυνος θα ήταν μεγάλος λοιπόν όχι μόνο για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, αλλά και για το γαλλικό, το αιγυπτιακό, το αμερικανικό και το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, που επιθυμούν να ελέγξουν τη διαδρομή του East Med και να περιφρουρήσουν τα υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Τουρκία αν της επιτραπεί να ετοιμάσει τα επόμενα χρόνια όλα αυτά τα συστήματα θα έχει ένα και μοναδικό στόχο, που θα αφορά την κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο και αλλού, αλλά σύμφωνα με ειδικούς και πολλά ινστιτούτα, η χώρα αυτή μεγάλωσε υπερβολικά για την Δύση τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να γίνει κάτι για να περιοριστεί στα σύνορα της και μέσα από αυτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ