Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τσαμπουκάδες! Στρατιωτική αναμέτρηση αναφέρει το καταρρέον τουρκικό καθεστώς-“Η Ελλάδα έχει μεγαλοϊδεατικά σχέδια” δηλώνει Τούρκος Ναύαρχος

Ο γνωστός μας Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz κατηγορεί ξανά την Ελλάδα για μεγαλομανία και επιστροφή στο δόγμα της “Μεγάλης Ιδέας”, πράγματα δηλαδή που υπάρχουν μόνο, στην αχαλίνωτη φαντασία του Τούρκου Ναυάρχου ή μήπως όμως εκφράζουν και την υπόλοιπη κουστωδία του Ερντογάν;

Δηλώσεις αυτού του τύπου πάντως, υποκρύπτουν κλίμα πιθανής “πολεμικής έντασης” από την Τουρκία, ενόψει πιθανών εξελίξεων, είτε με αφορμή τις εξορύξεις στην Κύπρο, είτε με αφορμή την Λιβύη και την τύχη του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου, που τόσο καίει την Άγκυρα.  

“Σήμερα έχουμε την επιστροφή μιας πραγματικότητας του χθες. Σήμερα, η πολιτική και ψυχοκοινωνική συγκυρία της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης στο μεσογειακό πλαίσιο, είναι παρόμοια με τις συνθήκες της Διάσκεψης του Παρισιού του 1919.

Τώρα έχουμε στο προσκήνιο ΗΠΑ, ΕΕ και ειδικά την Γαλλία αντί της Αγγλίας το 1919.Στη θέση του Βενιζέλου έχουμε το δίδυμο Μητσοτάκη-Δένδια και τον Αναστασιάδη.

Εκείνη την εποχή (1919), η Ελλάδα επιτέθηκε σε ένα μεγάλο ετοιμοθάνατο κράτος ως όρνιο πληρεξούσιο των μεγάλων δυνάμεων.

Το αίμα που χύθηκε δεν ήταν ούτε αγγλικό, ούτε γαλλικό, ούτε αμερικανικό. Φτωχοί, χωρικοί, άνεργοι και Έλληνες νέοι, σκοτώθηκαν από το σπαθί των Τούρκων που αγωνίζονταν για την ανεξαρτησία τους.

Ο πόλεμος των Τούρκων ήταν η υπεράσπιση της πατρίδας τους. Οι Έλληνες εισβολείς ήταν απλά οι φύλακες του δυτικού ιμπεριαλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα έχουμε έναν νέο ιμπεριαλιστικό χάρτη που προσπαθεί να χωρίσει ολόκληρη την Μικρά Ασία από τη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Οι Έλληνες, προσπαθούν να επιβάλουν στην Τουρκία ένα όραμα αντίθετο με τη λογική, το νόμο, και την πραγματικότητα, έχοντας πίσω τους την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Προκαλούν την Τουρκία με το να γίνονται πιο αλαζόνες κάθε μέρα που περνάει”, τονίζει ο υπερφίαλος Τούρκος Ναύαρχος ο οποίος μάλιστα δίνει και συμβουλές στην χώρα μας:
 
“Καλώ τον ελληνικό λαό να μάθει την ιστορία του. Πάρτε από εκεί ένα μάθημα. Μην εμπιστεύεστε τους πολιτικούς που θα σας βάλουν σε περιπέτεια. Αναζητήστε τρόπους να συνυπάρξετε ειρηνικά με τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Μην ξεγελιέστε από τα όνειρα της Μεγάλης Ιδέας των κυβερνήσεών σας, που δεν θα ξεπεράσουν τις σημερινές συνθήκες, μην επιτρέψετε την μεγαλομανείς διαθέσεις των πολιτικών σας.

Συστάσεις προς την τουρκική Κυβέρνηση

Η Τουρκία περιβάλλεται από δυτικές δυνάμεις από παντού. Αυτή τη φορά, το κύριο πεδίο αντιπαράθεσης θα είναι οι θάλασσες.

Ζητούν κράτος του Κουρδιστάν με έξοδο στη θάλασσα, αποκλείοντας την Τουρκία από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ετοιμάζουν να μας διώξουν από την ΤΔΒΚ.

Στόχος η γαλάζια πατρίδα. Το μεγαλύτερο όργανο σε αυτή τη διαδικασία είναι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα μεγάλα λάθη που έκανε το 1974, τα οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Η Ελλάδα, παίρνει μαζί της τους Ελληνοκύπριους κάτω από την προστατευτική ομπρέλα της ηγεμονίας, ενεργεί αδιαφορώντας για το μέλλον και τη γεωπολιτική της πραγματικότητα.

Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος κυοφορούν μεγάλες στρατιωτικές κρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία πρέπει να είναι έτοιμη για αυτές τις κρίσεις, ειδικά με τις ένοπλες δυνάμεις της, με μεγάλη ενότητα και αλληλεγγύη.Θα αυξηθούν οι πιέσεις για να θυσιάσουμε τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα με οικονομικές πιέσεις. Είναι ώρα να συμφιλιωθούμε.

Ας φωνάξουμε για άλλη μια φορά ότι ο Μουσταφά Κεμάλ είναι το μόνο πρόσωπο που θα μας κρατήσει ενωμένους. Αυτή η κραυγή δεν πρέπει να ακουστεί μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ώρα δεν είναι για κεμαλιστές του γλυκού νερού σε ήρεμα νερά, αλλά για κεμαλισμό αλμυρού νερού σε φουρτουνιασμένα νερά”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Από το παραλήρημα ενός ηλικιωμένου Τούρκου Ναύαρχου ε.α., κρατάμε ότι και αυτός εκτιμά από τον περίγυρο του, περί πιθανής στρατιωτικής κρίσεως σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, αναρίθμητες, και σαφώς επικίνδυνες παραμένουν οι προκλήσεις της Άγκυρας, καθώς συνεχίζει να καλλιεργεί κλίμα έντασης τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κύπρου.

Αν λέμε οι “γείτονες” αποφασίσουν να “παίξουν Suvirvor” στο ελληνικό Αρχιπέλαγος να ξέρουν ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά και θα επικρατήσουν των τουρκικών σε κάθε σενάριο.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...