Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Επίθεση του Τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο: «Μανιφέστο εχθρικών πολιτικών κατά των νόμιμων δικαιωμάτων μας η κοινή δήλωση της Τριμερούς»

Σε παροξυσμό βρίσκονται οι γείτονες, μετά την σημερινή 9η Τριμερή συνάντηση και τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, σε θέματα αποδήμων, ενώ παράλληλα τονίζεται και το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου. Προ ολίγου μάλιστα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση, στην «επιτίθεται» σε Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο, κατηγορώντας τις τρεις χώρες για την κλιμάκωση της προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο και κάνοντας λόγω για ''μανιφέστο εχθρικών πολιτικών'' κατά της Τουρκίας.Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η δήλωση, που δημοσιεύθηκε μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 με τη συμμετοχή των ηγετών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ''ΤΔΒΚ''. Η συμπερίληψη της Αιγύπτου σε αυτή τη δήλωση είναι ένδειξη ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη με ποιον την συμφέρει να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έχουμε δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι καμία πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι επιτυχής. Η Τουρκία υποστηρίζει ενεργειακά έργα που θα αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ωστόσο, αυτά τα έργα δεν πρέπει να αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις, η κύρια πηγή έντασης στην περιοχή είναι οι μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις των ελληνικών/ελληνικών δίδυμων, παραβλέποντας τους Τουρκοκύπριους. Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε στις προσπάθειες αυτών των δύο να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας για να προκαλέσουν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουμε τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σχετικά με την κοινή δήλωση.  Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν καταχωρηθεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού.

Επιπλέον, είναι ασέβεια προς τα συμφέροντα και την κυριαρχία της Λιβύης ότι αυτές οι χώρες, η υποστήριξη των οποίων σε ορισμένες παράνομες ομάδες οδήγησαν σε αποσταθεροποίηση την χώρα, στοχεύουν τώρα το Μνημόνιο Κατανόησης (το περίφημο τουρκολιβυκό μνημόνιο) που έχουμε υπογράψει με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1450503138260176904

Παράλληλα, ο τουρκικός τύπος, και ιδιαίτερα τα ''φερέφωνα'' του Τούρκου Πρόεδρου, δεν θα άφηναν φυσικά ασχολίαστες τις σημερινές εξελίξεις, δείχνοντας έμμεσα και την ενόχληση του ''Σουλτάνου'', ο οποίος βλέπει να απομονώνεται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, και προσπαθεί μέσω υπερεθνικιστικών δηλώσεων και κινήσεων να κρατηθεί στην εξουσία, καθώς βλέπει παράλληλα μεγάλα κομμάτια της τουρκικής κοινωνίας. Ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο επιθετικό κρεσέντο από πλευράς Ελλάδας, κατηγορώντας μάλιστα την Αθήνα ότι απορρίπτει τις εκκλήσεις για διάλογο για την επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας το άσπρο μαύρο!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...