Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Διψούν για αίμα και ξεσηκώνουν την τουρκική κοινωνία! Σύμβουλος Ερντογάν: Διαβάστε την τουρκική μετάφραση του ελληνικού εθνικού ύμνου

Τι συμβαίνει πραγματικά στην Τουρκία από την οποία έχουμε μπαράζ δηλώσεων περί επίθεσης; 

Ο γνωστός σύμβουλος ασφαλείας του Προέδρου της Τουρκίας Mesut Hakki Casin, δήλωσε με περίσσεια αλαζονεία, περί δήθεν εξουδετέρωσης αμερικανικών στρατευμάτων και την διεξαγωγή πολέμου κατά της Ελλάδας με απώτερο στόχο την εξάλειψη των αμερικανικών βάσεων εκεί, από ένα τουρκικό στρατό που μαστίζεται από δεκάδες προβλήματα, παραιτήσεις σε όλη την αλυσίδα της ιεραρχίας του. Μιλάμε για ακατανόητα πράγματα που δείχνουν σαφώς άλλα προβλήματα.

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1448545955419238401


Είναι επίσης κατανοητό, ότι ο φόβος των Τούρκων αξιωματούχων λόγω  της εγγύτητας των αμερικανικών βάσεων στα τουρκικά παράλια, τα Στενά του Βοσπόρου και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, σε συνδυασμό με το άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας( πείνα, ανεργία, πληθωρισμός, κίνδυνος πτώχευσης), έχουν προκαλέσει εφιαλτικούς συνειρμούς σε πολλούς φανατικούς του καθεστώτος, οι οποίοι φτάνουν μέχρι το 1919  και την απόβαση των ελληνικών δυνάμεων στην Σμύρνη, διότι επανάληψη αυτού του σκηνικού τρέμουν.

Δεν είναι τυχαία αυτή η αντίδραση από σειρά Τούρκων ειδικών, αξιωματούχων, πρώην στρατιωτικών και πολιτικών, αφού ενδόμυχα όλοι οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι κατέχουν ελληνικά εδάφη, τα οποία υφάρπαξαν με γενοκτονίες, για αυτό και διακατέχονται μόνιμα από έναν αδιόρατο φόβο ότι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να τα επιστρέψουν.

Πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη θεωρία στην πολυεθνική  τουρκική κοινωνία, που γνωρίζει πως παραδόθηκε η Α.Θράκη στην Τουρκία το 1923, ότι ο Πόντος κατοικείται από χιλιάδες Έλληνες, και ότι στα παράλια συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.        

Στο ίδιο μήκος κύματος αυτής της θεωρίας είναι και ο πρώην επιτελής του τουρκικού γενικού επιτελείου Ναυτικού  και Πρόεδρος του ινστιτούτου TÜRKDEGS Νάυαρχος ε.α. Cihat Yaycı,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ο οποιος μίλησε στο TVNET.

 

Αναφερόμενος στην σχετικά πρόσφατη δήλωση του Προέδρου του Ολυμπιακού Β.Μαρινάκη ότι, "αυτή η νίκη που κερδίσαμε στην πόλη μας είναι πολύ σημαντική", ο Yaycı είπε, "εάν αυτό έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος ενός ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου, τότε αυτό είναι που πιστεύουν οι επικεφαλής του ελληνικού κράτους καθώς και οι στρατιώτες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπάρχουν εκφράσεις στον ελληνικό εθνικό ύμνο «Περισσότερο τουρκικό αίμα και συνιστώ σε όλους τους πολίτες μας να διαβάσουν την τουρκική μετάφραση του ελληνικού εθνικού ύμνου. Το 1919, η Ελλάδα, ξεκινώντας την ίδια τρέλα, κατέστρεψε τον στρατό της. Ο τουρκικός στρατός, με επικεφαλής τον  Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, νίκησε τον ελληνικό στρατό και δεν υπήρχε ελληνικός στρατός, αλλά η Ελλάδα χωρίς στρατό διεύρυνε τα ελληνικά εδάφη με τη Συνθήκη της Λωζάννης», δήλωσε ο Γιατσί.

Αυτό ακριβώς λοιπόν φοβούνται οι Τούρκοι, και το οποίο αφορά κατά τους ίδιους πάντα, την κατοχή του σημερινού τουρκικού εδάφους, το οποίο βέβαια δεν απειλείται από την Ελλάδα, και όλα αυτά αποτελούν αποκύημα της νοσηρής φαντασίας καθεστωτικών Τούρκων αξιωματούχων, για να ξεσηκώσουν την τουρκική κοινωνία τους, με στόχο να παραμείνει ο Ερντογάν στην εξουσία.

Εξοπλιστικά

Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί άσχημους συνειρμούς στην Τουρκία είναι το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο όμως είναι αποτρεπτικού χαρακτήρα, και αφορά ξεκάθαρα τα επιθετικά σχέδια της Άγκυρας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.    
 
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουν υπό παράδοση Έξι μεταφορικά ελικόπτερα NH-90,  την τελευταία πυραυλάκατο ΒΛΑΧΑΚΟΣ, το πλοίο γενικής υποστήριξης ΠΓΥ ΑΙΑΣ, τα ταχύπλοα σκάφη ΑΓΗΝΩΡ, Τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3HN Orion, 54 τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια μας μαζί με αντίμετρα για το πολεμικό ναυτικό, ενώ η πολεμική αεροπορία αναμένει την αναβάθμιση επιπλέον  38 F-16 Block50, καθώς και τα υπόλοιπα αεροσκάφη Rafale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η κοσμογονία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με την αμυντική συμφωνία με Γαλλία και τώρα με ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και την Λάρισα αλλά και αλλού, ξύπνησε τους πολύχρονους φόβους των Τούρκων, ότι θα χάσουν την πόλη και πολλά εδάφη τους από τους Έλληνες.

Λέτε τελικά να έχουν δίκιο οι Τούρκοι;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...