Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Προάγγελος επεισοδίου με μετανάστες;-Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την άσκηση έρευνας “Anatolian Star 2021” στο Αιγαίο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν επίσημα άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο Πέλαγος, ανεπίσημα όμως, σχεδιάζουν να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά με σωρεία πιθανών προκλήσεων στην περιοχή, ενώ το σενάριο της ασκήσεως το οποίο αφορά ”μετανάστες”, προμηνύει πιθανή πρόκληση κατά της χώρας μας.

Πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, αλλά και αεροσκάφη ΑΦΝΣ, θα “οργώσουν” το κεντρικό Αιγαίο στέλνοντας πολλαπλά “μηνύματα” σε Ελλάδα, ΗΠΑ στην περιοχή.

“Το πρώτο σενάριο της άσκησης Αναζήτησης και Διάσωσης Anatolian Star 2021 θα διεξαχθεί σήμερα στα  ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου πελάγους.

Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου πελάγους, εντός της τουρκικής ζώνης έρευνας και διάσωσης και στην Δυτική Ανατολία, με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών μονάδων.

https://www.youtube.com/watch?v=gAce4194dG0

Τα στοιχεία έρευνας και διάσωσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής και της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος θα έχουν ευρεία συμμετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοπός της άσκησης είναι να βελτιώσουν την κατάρτισή τους αυξάνοντας την ικανότητά τους να πραγματοποιούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μαζί σε ένα κοινό σενάριο, για τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Θα εκτελεστούν δύο σενάρια, στο πρώτο σενάριο, οι δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης αφορούν περιστατικό κρίσης ενός εμπορικού πλοίου που έχει πάρει φωτιά και βυθίζεται ως αποτέλεσμα ατυχήματος στα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο περιείχε μετανάστες.

Οι επιζώντες που διασώθηκαν στο πλαίσιο του σεναρίου θα μεταφερθούν στην πλησιέστερη κυγειονομική μονάδα.

Σε πρώτη φάση, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης από τις χερσαίες δυνάμεις, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης από την Πολεμική Αεροπορία, μια φρεγάτα από το Πολεμικό Ναυτικό, δύο κορβέτες από τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, 4 ταχύπλοα της Ακτοφυλακής, και Τρία αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης, θα υλοποιήσουν το σενάριο”, αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές.


 
Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι επαναπροωθούν παράνομα δήθεν πρόσφυγες στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, της οποίας υπηρεσίες όπως το Λιμενικό, συμμετέχουν στην μεταφορά των μεταναστών στο Αιγαίο.

Η Τουρκία μάλιστα,προχωράει ένα βήμα παραπέρα την όλη υπόθεση, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως ''ασφαλές καταφύγιο χιλιάδων Γκιουλενιστών''.

“Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πολλοί αγωνιστές του FETO, κατέφυγαν στην Ελλάδα. Τα μέλη του FETO, που επιβιβάστηκαν σε βάρκες στο Αιγαίο Πέλαγος, ζήτησαν άσυλο στη χώρα αυτή, καθώς χρησιμεύει ως πέρασμα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Έχοντας αγκαλιάσει δεκάδες μέλη του FETO, η Ελλάδα χορήγησε πολιτικό άσυλο σε περίπου 2.000 μέλη του FETO που διέφυγαν από την Τουρκία με πλοίο και διασχίζοντας τα σύνορα από τη Θράκη τα τελευταία 3 χρόνια. Αναφέρεται ότι υπάρχουν 9 χιλιάδες μέλη που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα τα τελευταία 3 χρόνια”, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία έχει προωθήσει μέσω των επίσημων αρχών της προς την Ελλάδα χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, και πιθανότατα ετοιμάζει “επεισόδιο” κατά της Ελλάδος στο Αιγαίο με σκοπό την κατασυκοφάντηση της χώρας μας.

Η στάση της Άγκυρας και η πρακτική της στο θέμα αυτό δείχνει ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε πιθανότατα αύξηση της έντασης, λόγω ελληνογαλλικού και ελληνοαμερικανικού αμυντικού συμφώνου.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...