Ελληνοτουρκικά

Διπρόσωποι οι Τούρκοι - Ακάρ: Τα προβλήματα μας με την Ελλάδα να λυθούν μέσω του διαλόγου

Σε μία ιδιαίτερη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της συνάντησης του που είχε με τους ομολόγους από την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, και μετά τις απειλές που εκτόξευσε η Άγκυρα τις προηγούμενες μέρες κατά της χώρας μας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την «προσπάθεια του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας», ο Ακάρ είπε: «Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα, ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου, προσπάθησε επίμονα να την παραβιάσει», κάνοντας κυριολεκτικά το άσπρο...μαύρο»

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η γειτονική μας Ελλάδα, δυστυχώς, επιμένει σε παρενοχλήσεις και παραβιάσεις»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Είναι ειλικρινής μας επιθυμία να ανοίξουν οι δίαυλοι διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας καθώς και με τους προηγούμενους συνομιλητές μας. Είμαστε υπέρ του διαλόγου με κάθε τρόπο. Θα ήθελα να είναι γνωστό ότι δεν θα το παραβιάσουμε και ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση σχετικά με την «κούρσα εξοπλισμών στην οποία έχει μπει πρόσφατα η Ελλάδα», ο Ακάρ είπε: «Θα πρέπει να φανεί ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες παρασυρόμενη από τα κίνητρα και τις προκλήσεις ορισμένων χωρών», δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την Γαλλία.

Στο τέλος της δήλωσής του, ο Ακάρ είπε: «Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν, αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο ξεκινάει στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας.

Ο προηγούμενος 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε πραγματοποιηθεί προ επταμήνου -συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου- στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, η οποία έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...