Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τι αποφάσισαν στο Σότσι- Ερντογάν-Πούτιν για Ελλάδα και Κύπρο-”Καμπανάκι” στην Α.Μεσόγειο η στενή σχέση Τουρκίας-Ρωσίας

Πράγματα και θαύματα για την Α.Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Κύπρο και την Κριμαία, αποφάσισαν στην κρίσιμη μυστική συνάντηση του Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του Ρ,Ν.Ερντογάν.

Η συνάντηση αυτή παρομοιάζεται σύμφωνα με τουρκικές και ρωσικές πηγές ως μια νέα “Γιάλτα”, χωρίς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ γίνεται κατανοητό πλέον ότι η Άγκυρα δεν ανήκει εξολοκλήρου στην δύση, αφού κινείται συνεχώς προς Ανατολάς, με όλες τις παρελκόμενες συνέπειες στην περιοχή μας.

Ο σημαντικός παράγοντας της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ο περιβόητος Αλεξάντερ Ντούγκιν, δήλωσε σε τουρκική εφημερίδα για τα παρασκήνια της Συνόδου του Σότσι που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν, σχέδια που θα βάλουν “φωτιά’ στον ελληνισμό για μία ακόμη φορά.

Σημειώνοντας ο ίδιος ότι η πιο σοβαρή σύγκρουση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι ήταν για την Κριμαία, ο Ντούγκιν είπε: «Η Ρωσία είναι απίθανο να κάνει παραχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Βλέπει την Κριμαία ως έδαφός της πλέον.

Η σχέση μας με την Ουκρανία είναι παρόμοια με τα προβλήματα της Τουρκίας με την Ελλάδα.Όπως εμείς ως Ρωσία δεν ασχολούμαστε με το τουρκο-ελληνικό ζήτημα, έτσι και η Τουρκία δεν θα πρέπει να είναι μέρος των συζητήσεων με την Ουκρανία. Εάν η Τουρκία εγκαταλείψει τη διεκδίκηση της Κριμαίας, τότε η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ ως νόμιμο κράτος”.

Η Μόσχα δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και αφήνει στους Τούρκους το ελεύθερο να κάνουν ότι αυτοί νομίζουν, τηρώντας ουδέτερη και “σιωπηλή” στάση, αφού τα πολεμικά τους πλοία διέρχονται των Στενών προς το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Αυτό είναι πιθανότατα μια “ρύθμιση” που έχει επιτευχθεί μεταξύ Άγκυρας-Μόσχας για τις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, και έχει και συνέχεια αφού η Ρωσία στηρίζει την “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων, σύμφωνα με τον Ρώσο φιλόσοφο και σύμβουλο του Κρεμλίνου.     

"Δεν μπορούμε να συγκρουστούμε με την Τουρκία", δηλώνει ο Ντούγκιν, συνεχίζοντας: "η Ρωσία και η Τουρκία δεν θα έρθουν ξανά αντιμέτωπες από στρατιωτική και οικονομική άποψη από εδώ και στο εξής ( μετά το Σότσι εννοεί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα της Τουρκίας για την “Γαλάζια Πατρίδα”, ενισχύοντας τη δύναμή της στη Μεσόγειο, ενώ οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη λύση του λιβυκού ζητήματος ( εδώ στηρίζεται ουσιαστικά και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο). Από αυτή την άποψη, η Ρωσία υποστηρίζει την ενίσχυση της γεωπολιτικής ισχύς της Τουρκίας.

Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, οι δύο αρχηγοί χάραξαν τις κόκκινες γραμμές τους σε έναν οδικό χάρτη για έναν νέο κόσμο.  Τουρκία και  Ρωσία έχουν ξεκινήσει τώρα μια νέα πορεία και αυτό θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο καθώς και την περιφερειακή δυναμική

Από τις κουρδικές περιοχές και την Κριμαία, και από το Αφγανιστάν τη Λιβύη και τον Καύκασο έως την Συρία, οι δύο ηγέτες χάραξαν τις δικές τους κόκκινες γραμμές σε ζωτικά ζητήματα.

Μπορώ να πω ότι συμφώνησαν σε πολλά ζητήματα, ειδικά στην Ιντλίμπ. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των όσων ειπώθηκαν σε αυτήν την ιστορική συνάντηση θα παραμείνει μυστικό. Θα δούμε μόνο να εφαρμόζεται », είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο Aleksandr Dugin, ως ένα από τα ονόματα που καθορίζουν την εξωτερική πολιτική του Πούτιν, εξήγησε ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Συρία και αυτό θα συμβεί σταδιακά.

Εκφράζοντας την άποψη ότι όλα τα ζητήματα δεν θα επιλυθούν με την αποχώρηση των ΗΠΑ, ο Ντούγκιν είπε: «Ακόμη και αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν, θα συνεχίσουν να παράγονται πολεμικές κρίσεις. Σε αυτό το σημείο, ο μόνος καθοριστικός παράγοντας θα είναι η στάση της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν», τόνισε ο ίδιος.

Έρχεται όμως το γαλλικό σχέδιο κατά της τουρκικής "Γαλάζιας Πατρίδας" που ενοχλεί σφόδρα- Παρίσι και Ρώμη μαζί με την Αθήνα.

Ο Ιταλός αναλυτής Daniele Santoro, προ ημερών τόνισε ότι χώρες όπως η Γαλλία θα υποστηρίξουν σθεναρά την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τουρκία δεν θα είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να νομιμοποιήσει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο πλήρως τη Λιβύη, επιτρέποντας στην Τουρκία να κάνει ένα τεράστιο  άλμα στην Μεσόγειο.

Η Κύπρος από την άλλη πλευρά, έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία και το σχέδιο "Γαλάζια Πατρίδα" δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τον έλεγχο της Κύπρου. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει να εκτελεστεί.
Καμία χώρα δεν θα το δεχθεί αυτό το νησί σε αυτή τη θέση να βρίσκεται ολοκληρωτικά στα χέρια της Τουρκίας",
είπε ο Santoro.

Εδώ είναι η ουσία των όσων διαδραματίζονται στην Α.Μεσόγειο, όπου οι Ρώσοι-Τούρκοι κινούνται κατά ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλίας, Ιταλίας και Αιγύπτου και Ελλάδος-Κύπρου.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν σχηματιστεί το Μεσογειακό AUKUS, τόσο πιο αποτελεσματικά θα αποκρουστεί αυτή η ανίερη συμμαχία που έχει σχηματιστεί με στόχο να αλωθεί η Μεσόγειος μαζί με τα τεράστια κοιτάσματα της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ