Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

«Κιμπάρισσα» Αθήνα δίνει μία επιπλέον ημέρα στους Τούρκους για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης

Το «πράσινο» φως δίνει η Αθήνα στην άσκηση έρευνας και διάσωσης που θέλει να πραγματοποιήσει η Άγκυρα στην καρδιά του Αιγαίου από τις 7 Οκτωβρίου δίνοντας μάλιστα στην τουρκική πλευρά μία επιπλέον ημέρα έως τις 15 Οκτωβρίου.

Η προφανής δικαιολογία για αυτή την κίνηση της Αθήνας, 14 ολόκληρες ημέρες μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, είναι η ασφάλεια των πτήσεων αφενός και η υπενθύμιση στην διεθνή κοινότητα ότι μόνο η Αθήνα έχει δικαιοδοσία να εκδίδει NAVTEX και ΝΟΤΑΜ στην καρδιά του Αιγαίου μέσα στα όρια του FIR Αθηνών.

Η τουρκική παράνομη NAVTEX που είχε εκδοθεί στις 16 Σεπτεμβρίου ανέφερε πως οι δύο περιοχές θα δεσμεύονταν από την Άγκυρα για τις 7, 8, 13 και 14 Οκτωβρίου από τις 3 (5 ώρα Ελλάδας) το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι (17:00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΝΟΤΑΜ της Αθήνας αναφέρει πως οι περιοχές θα δεσμευτούν από τις 04:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι για τις ημέρες 7, 8, 13, 14 και 15 Οκτωβρίου! Δίνει δηλαδή στην Τουρκία μία επιπλέον ημέρα…

Η οδηγία προς αεροπόρους της Ελλάδας επισημαίνει πως: «Σχετικά με τις αεροναυτικές και θαλάσσιες επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση πραγματικών περιστατικών το ΚΕΕ Πειραιώς είναι ή μόνη αρμόδια Αρχή συντονισμού όλων των αεροναυτικών και θαλάσσιων επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης μέσα σε όλη την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης που συμπίπτει με το FIR Αθηνών, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις κανονισμούς και συστάσεις του ICAO και του ΙΜΟ.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, εκπαιδευτικά Μέσα παρακαλούνται όπως λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς αποφυγή αχρείαστων συναγερμών υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης».

Η ίδια ελληνική ΝΟΤΑΜ αναφέρει πως η τουρκική πλευρά θα πρέπει να σεβαστεί τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων. Θεωρείται δεδομένο πως η Άγκυρα δεν θα σεβαστεί ούτε αυτό καθώς την Πέμπτη η Τουρκία έδειξε πως σε καμιά περίπτωση δεν σέβεται την ελληνική κυριαρχία.

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε 42 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Τα μαχητικά της προκάλεσαν δύο εμπλοκές με ελληνικά ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα planeradar.ru το μεσημέρι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος bayraktar έφτασε μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης και νοτίως της Καρπάθου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν κατακλείδι καλά τα μηνύματα ισχύος μέσω ασκήσεων όπως η «Παρμενίων» που ολοκληρώθηκε και η «Ευνομία» που ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου με Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο, αλλά η τουρκική παραβατικότητα χρειάζεται πράξεις που θα την κάνουν να σεβαστεί την ελληνική κυριαρχία και σίγουρα όχι ΝΟΤΑΜ που τις δίνουν μία επιπλέον ημέρα στο Αιγαίο…

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ