Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Με “μπαϊράκι” τον ΣΥΡΙΖΑ οι Τούρκοι ξεσαλώνουν κατά της Ελλάδος στο μεταναστευτικό: Ανοίγει στην Σάμο το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Όπως γράψαμε και νωρίτερα μεγάλη ανησυχία επικρατεί για την τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Τα χειρότερα όμως έρχονται με νέες πληροφορίες.... Οι Τούρκοι παίζουν απρόσκοπτα το ελεεινό παιχνίδι προπαγάνδας τους και αναφέρουν πως “το μεγαλύτερο στρατόπεδο μεταναστών της Ευρώπης θα ανοίξει στο νησί της Σάμου, μόλις 4 μίλια από το Κουσάντασι”

Υποστηρίζουν μάλιστα πως πριν αρχίσει να λειτουργεί ο καταυλισμός, “που θα ανοίξει το Σάββατο, το Κόμμα Σύριζα και οι κάτοικοι του νησιού της Σάμου αντέδρασαν έντονα στο στρατόπεδο”.

“Σε δήλωση του Κόμματος Σύριζα στην Ελλάδα, λόγω του στρατοπέδου μεταναστών που θα ανοίξει στη Σάμο χωρητικότητας άνω των 5 χιλιάδων ατόμων, αναφέρθηκε: «Θα ανοίξουν τη μεγαλύτερη φυλακή και συγκέντρωση κατασκηνώνουν στην Ευρώπη, μετατρέπουν τον παράδεισο της Σάμου σε κόλαση »” λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σημειώνουν δε πως η γραπτή δήλωση του Σύριζα “έλαβε μεγάλη κάλυψη στα ελληνικά ΜΜΕ”.

Σε γραπτή δήλωση του Κόμματος Σύριζα αναφέρεται και πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: “η μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης και το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης με χωρητικότητα άνω των 5.000 ατόμων ανοίγει αυτό το Σάββατο. Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει με ζήλο το σχέδιό της να μετατρέψει την Ευρώπη σε φρούριο απρόσιτο για τους εκτοπισμένους. Όσοι καταφέρουν να φτάσουν στην Τουρκία, να φύγουν από την Τουρκία, να μην πνιγούν στο Αιγαίο και να επιβιώσουν από την απέλαση θα καταδικαστούν σε αόριστη φυλάκιση σε πέντε νησιά του Αιγαίου. Για την κατασκευή των πέντε μεγάλων διαστάσεων υπερκατασκευής, 308 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν απευθείας με απευθείας ανάθεση”.

Στις 18 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η νέα κλειστή/ ελεγχόμενη δομή στη Σάμο και αμέσως μετά στις 30 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στον Δήμο η υφιστάμενη δομή, η οποία λειτουργεί μέσα στο Βαθύ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη Χίο για το μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα

«Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του 2015» τόνισε ο κ. Μηταράκης και σημείωσε: «Οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές, όπως είπε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία βιώνουν πολλαπλασιασμό ροών. Άρα δεν είναι η πανδημία, οι ροές στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι σημαντικά αυξημένες».

Επισήμανε πως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι η μείωση του αριθμού των διαμενόντων. «Δεν έχουμε καμία μόνιμη παρουσία προσφύγων» είπε και αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν τη Χίο ως δείγμα του τι συμβαίνει σε όλη την ακριτική Ελλάδα. «Την ημέρα εκλογών ήταν 2.198 Σήμερα είναι 390 -στη ΒΙΑΛ 252 με χωρητικότητα 1014, και λίγοι σε διαμερίσματα, που και αυτά καταργούνται μέχρι το Νοέμβριο» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, τονίζοντας: «Όχι μόνο στη Χίο, κανείς μετανάστης δεν θα μείνει στην ακριτική Ελλάδα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...