Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μαχητικά της Ινδίας & των ΗΑΕ νοτίως της Κρήτης

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ένταση. Απλά για να σώσει τα προσχήματα στοχεύει να «χτυπήσει» στο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνισμού, στην Κύπρο δηλαδή.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Kατεχόμενα, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, ο Φουάτ Οκτάι, βρέθηκε στα Κατεχόμενα επισκεπτόμενος μάλιστα και τα Βαρώσια, δείχνοντας ξεκάθαρα πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να «στρίψει το μαχαίρι» εκεί που πονάει τον ελληνισμό.

Ο Οκτάι όπως αναφέρει στις σχετικές αναρτήσεις του στο twitter, επισκέφτηκε τα Βαρώσια και ενημερώθηκε για τις εργασίες που γίνονται εκεί καθώς είναι πλέον βέβαιο πως η Άγκυρα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις του ΟΗΕ, θα προχωρήσει στο άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Όλα δείχνουν πως ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα την ημέρα της επετείου της εισβολής, δηλαδή στις 20 Ιουλίου, θα ανακοινώσει και επίσημα το άνοιγμα της «περίκλειστης» πόλης της Αμμοχώστου και θα την αποδώσει στους τουρκοκύπριους για εκμετάλλευση, ενώ παράλληλα θα εξαγγείλει και την έξοδο του Γιαβούζ ή άλλου πλωτού γεωτρύπανου στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ που οι Τούρκοι θεωρούν δική τους, ώστε να προχωρήσει στην άντληση των κοιτασμάτων που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτό τον τρόπο θα διαπράξει ακόμα μια αρπαγή ελληνικού πλούτου ευελπιστώντας πως δεν θα «ανοίξει μύτη» καθώς άπαντες θεωρούν πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει και πολλά.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τεθούν αναμφίβολα σε συναγερμό ωστόσο η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρεί βέβαιο πως όλα θα κριθούν σε πολιτικό επίπεδο το οποίο θα κληθεί να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά.

Σε στρατιωτικό επίπεδο σε σημαντικό βαθμό πολλά είναι απόρρητα ως προς το τι θα πράξει η Ελλάδα αν χρειαστεί.

Μια μόνο εικόνα μπορεί να αποκομίσει κανείς από μια ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα η Αθήνα.

Αυτή έχει τον αριθμό Α2154/21 και αναφέρει πως στις 21 Ιουλίου, μία ημέρα δηλαδή μετά την κάθοδο του Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου, λίγο πιο δυτικά, στο FIR Αθηνών και πιο συγκεκριμένα νοτίως της Κρήτης, θα πραγματοποιήσουν εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικά δύο χωρών που αν μη τι άλλο κατά το πρόσφατο παρελθόν έδειξαν, η μία πως είναι ταγμένη ενάντια στους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην περιοχή και η άλλη πως είναι πολέμια του πλέον «καρδιακού» συμμάχου της Άγκυρας, του Πακιστάν.

Πράγματι μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδίας θα πετάξουν στις 21 Ιουλίου σε ύψος μεταξύ 23.000 και 25.000 ποδών νοτίως της Κρήτης όπου θα πραγματοποιήσουν ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει προγραμματισμένη κάποια συνεκπαίδευση, ωστόσο όσο θα περνούν οι μέρες αυτό μπορεί να αλλάξει. Δεν έχει επίσης καταστεί καθαρό εάν πρόκειται για διερχόμενα μαχητικά προς την Ευρώπη. Ωστόσο και αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ημέρα που σχεδόν αμέσως μετά την επίσκεψη του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, η φρεγάτα Ταμπάρ του ινδικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποίησε άσκηση με τη ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπως πρώτο αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ