Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Συνεκπαίδευση Ελληνικού & Ινδικού ΠΝ νοτιοδυτικά της Κρήτης

''Σάρκα και οστά'' παίρνει η συμμαχία Ινδίας-Ελλάδας. Το Πενταπόσταγμα εδώ και μήνες σε άρθρα του, αναφέρει πως Αθήνα και Ν. Δελχί πρέπει να έρθουν πιο κοντά. 

Aναφέραμε συνεχώς, πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ασκήσεις ανάμεσα στο ελληνικό και το ινδικό πολεμικό ναυτικό.  

Έτσι λοιπόν, πριν λίγο έλαβε χώρα συνεκπαίδευση της Φρεγάτας Θεμιστοκλής με την Ινδική φρεγάτα INS Tabar νοτιοδυτικά Κρήτης. 

 

Άσκηση και με την Αίγυπτο

   

Πριν λίγες ώρες, η φρεγάτα INS Tabar έφτασε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.  Μάλιστα η INS Tabar, έκανε άσκηση με την αιγυπτιακή φρεγάτα Toushka. 
 

Aναλυτικά 

 

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού INS TABAR πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και συνεργασία με ελικόπτερο. Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0GmM0CYkFJc

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ