Ελληνοτουρκικά

Οργή στους ψηφοφόρους της ΝΔ - Κυβερνητικό στέλεχος: ''Ένα κομμάτι των Πρεσπών είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων''!

Τρόπους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες που περιλαμβάνει αναζητεί το υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό για την οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη.



«Δεν έχουμε απώλεια μνήμης. Θυμόμαστε πολύ καλά την Συμφωνία και τις διαφωνίες μας με αυτή. Θυμόμαστε ότι είναι μια Συμφωνία την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικούς όρους και με πιο ξεκάθαρες απόψεις που θα έκαναν την εφαρμογή της πιο εύκολη», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου για να προσθέσει «όμως καλούμαστε να την υλοποιήσουμε γιατί υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Διότι πρέπει να την υλοποιήσουμε καθώς ένα κομμάτι της είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο εφαρμογής ξεπερνώντας τις δυσκολίες που περιλαμβάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. ωστόσο τόνισε ότι «εμείς χτίζουμε δείγματα γραφής. Παρακολουθούμε όμως τα δείγματα γραφής και των άλλων και αντιδρούμε αναλόγως… Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα κομμάτι από τις συνολικές σχέσεις μας με την Βόρειο Μακεδονία. Υπάρχει και το συνολικό πλαίσιο».

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε για μια ακόμα φορά το υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει στοιχεία και συγκεκριμένες εκθέσεις που να δείχνουν αν υπάρχει όφελος από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ απευθυνόμενος στην ΝΔ είπε ότι «έχετε απώλεια πρόσφατης μνήμης. Δεν θυμάστε τι λέγατε ως αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...