Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σοκ & δέος στην Τουρκία: ''Οι ΗΠΑ στέλνουν τα F-35 στην Ελλάδα''

Σοκ και δέος επικρατεί στην Τουρκία, καθώς όπως σας ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα.   

 

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι

 

''Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας. Επιτρέπει επίσης την παράδοση αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ψήφισε το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας», που παρουσιάστηκε στις 9 Ιουνίου από τους Μενεντέζ-Ρούμπιο.

Το προαναφερθέν νομοσχέδιο εστάλη στη Γενική Συνέλευση της Γερουσίας για ψήφιση μετά την έγκριση όλων των γερουσιαστών στην επιτροπή. 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημείωσε ότι «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...