Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σοβαρό περιστατικό: Και δεύτερη εισβολή τουρκικής ακταιωρού στην Ελλάδα

Δύο ήταν τελικά τα περιστατικά παρενοχλήσεων ελληνικών σκαφών του λιμενικού σώματος από τουρκικά σκάφη μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά όπως όπως σας ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα χθες, ''επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σε σκάφος του Λιμενικού, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ανοιχτά της Λέσβου, όταν το πρώτο παρενόχλησε το σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές.   

Οι Τούρκοι όμως, στη συνέχεια προσπάθησαν να γυρίσουν ''τούμπα'' το ζήτημα και με έναν προκλητικό χάρτη, ''γκριζάρουν'' το Αιγαίο.  

 

Η ανακοίνωση των Τούρκων: 

 

''Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Ακτοφυλακής, ελληνικό περιπολικό σκάφος παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φθάνοντας μέχρι το Αϊβαλί και ώθησε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών προς τις ακτές μας.

Η ελληνική ακτοφυλακή δεν απάντησε σε ραδιοφωνικές κλήσεις, καθώς τους ζητήσαμε να απομακρυνθούν από την περιοχή'', αναφέρουν οι Τούρκοι. 

  

Το άγνωστο περιστατικό  

 

Πέραν του γνωστού λοιπόν περιστατικού που ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, στις 8 το πρωί του Σαββάτου, τουρκικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, νότια της Λέσβου. 

Η Τουρκική ακταιωρός, παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ για λίγη ώρα είχε παράλληλη πορεία με το ελληνικό σκάφος. Τελικά, σύμφωνα με το OPEN το τουρκικό σκάφος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ