Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: ''Το Ελληνικό ΛΣ παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα''

Ξεπερνούν τα όρια οι Τούρκοι, οι οποίοι λίγο πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θέλουν να δείξουν πως η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο! 

Όπως σας ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα σήμερα, ''επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σε σκάφος του Λιμενικού, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Λέσβου, όταν το πρώτο παρενόχλησε το σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.'' 

Οι Τούρκοι όμως, προσπαθούν να γυρίσουν ''τούμπα'' το ζήτημα και με έναν προκλητικό χάρτη, ''γκριζάρουν'' το Αιγαίο. 

 

Η ανακοίνωση των Τούρκων: 

 

''Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Ακτοφυλακής, ελληνικό περιπολικό σκάφος παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φθάνοντας μέχρι το Αϊβαλί και ώθησε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών προς τις ακτές μας.

Η ελληνική ακτοφυλακή δεν απάντησε σε ραδιοφωνικές κλήσεις, καθώς τους ζητήσαμε να απομακρυνθούν από την περιοχή'', αναφέρουν οι Τούρκοι.  

Η κίνηση αυτή δεν ήταν τυχαία και αφορά το περιβόητο σχέδιο “HATLAR” με το οποίο η Άγκυρα καθοδηγεί καταιγιστικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, οι οποίες θα φτάσουν ακόμα και σε πιθανή ελληνοτουρκική ή ακόμα πιο γενικευμένη στρατιωτική “σύγκρουση”. Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως) και των Δωδεκανήσων είναι το επόμενο μέτωπο που προετοιμάζει η Αγκυρα στη διμερή αντιπαράθεσή της με την Ελλάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επειτα από τη μεθοδική προσπάθεια διαμόρφωσης ενός θεωρητικού μοντέλου επί του οποίου στήριξε τις διεκδικήσεις της στις θαλάσσιες ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου – με αποκορύφωμα το, νομικά έωλο, Μνημόνιο Συναντίληψης που υπέγραψε με την Τρίπολη – η Αγκυρα «έχει επιστρέψει» στο Αιγαίο «με αιχμή του δόρατος» το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.  
 
Δεν πρόκειται βέβαια για νέο επεισόδιο στο πολυτάραχο σίριαλ των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ούτε για θέμα απομονωμένο από τη συνολική στρατηγική θεώρηση της Τουρκίας για το Αιγαίο. Φαίνεται όμως να επανέρχεται ένα θεωρητικό μοντέλο άμεσης σύνδεσης της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, ακόμα κι αν πρόκειται για μεγάλα και κατοικημένα νησιά. Πρόκειται για εξέλιξη που θα έπρεπε να ανησυχήσει την Αθήνα.

 

Δείτε τον χάρτη των Τούρκων 

 

https://twitter.com/dirilispostasi/status/1404167606911832070https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1404168941673619457https://twitter.com/Sabah/status/1404166738846040065

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...