Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μπαχτσελί: «Οι Έλληνες έχουν διαπράξει γενοκτονία εις βάρος μας»

Ο Πρόεδρος της ΜHP, γκρίζος λύκος, Devlet Bahçeli αντέδρασε στην επίθεση σε τζαμί στην Κύπρο, προβαίνοντας στην παρακάτω ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter.

"Καταδικάζω τις μισητές επιθέσεις σε ένα τζαμί στην ελληνική πόλη της Λεμεσού. Εκείνοι που φώναζαν  συνθήματα Θάνατος στους Τούρκους, με αφορμή την 200η επέτειο της εξέγερσης του 1821 είναι απεχθείς, δειλοί και ζωγραφίζουν σταυρό με μπλε χρώμα στους τοίχους του τζαμιού είναι απεχθείς, δειλοί, αμαρτωλοί."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον συμπλήρωσε "Η εξέγερση του Μοριά είναι μια από τις αιματηρές καταστροφές που σηματοδότησαν το παρελθόν του τουρκικού έθνους. Και σε αυτήν την εξέγερση, πραγματοποιήθηκε μια πραγματική γενοκτονία. Σχεδόν 40.000 χιλιάδες Μουσουλμάνοι Τούρκοι σκοτώθηκαν. Τι παράδειγμα είναι ότι η ανθρωπότητα εξακολουθεί να σιωπά ενάντια σε αυτήν τη μαζική δολοφονία. Η συμβουλή μου στα εγγόνια των δολοφόνων που τρέφονται με το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων δεν είναι να δείξουμε την υπομονή μας, αλλά να εγκαταλείψουν αμέσως την πρόκληση και την παρενόχληση. Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι το έλεος του Θεού στους μουσουλμάνους Τούρκους που μαρτύρησαν στην εξέγερση των Μοριά και έχασαν τη ζωή τους περνώντας στη σήραγγα βίας και τρόμου, και τους θυμάμαι όλους με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Το αίμα μας είναι ακόμα στο έδαφος, και περιμένει να  έρθει η μέρα"

Παραθέσαμε την άποψη  του ηγέτη του MHP προκειμένου να αντιληφθούμε πως σκέπτεται για εμάς ο ηγέτης ενός κόμματος της τουρκικής βουλής σήμερα, τώρα, ο οποίος μάλιστα συνδιοικεί μαζί με τον Ερντογάν την Τουρκία .

Αυτό δικαιολογεί την διαχρονικά επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος του Ελληνισμού.

Τώρα τι να πρωτοαπαντήσει κάποιος στον Μπαχτσελί;

Ενδεικτικά αναφέρουμε, το παιδομάζωμα, τον απαγχονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου Ε,  το σούβλισμα του Αθανάσιου Διάκου,  τη σφαγή στη Χίο, στα Ψαρά, στο Μεσολόγγι, τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και του Ελληνισμού ολόκληρης της Μ. Ασίας, την καταστροφή της Σμύρνης το 1922,τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης το 1955 όπου έκαψαν, λεηλάτησαν σπίτια και καταστήματα Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, βίασαν Ελληνίδες, βεβήλωσαν νεκροταφεία  οι Τούρκοι ,τους ομαδικούς τάφους Ελλήνων Πατριωτών της Κύπρου που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους το 1974 και βρέθηκαν στα κατεχόμενα πρόσφατα, την πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τα παραπάνω είναι ένα πολύ μικρό δείγμα, απειροελάχιστο θα λέγαμε, των δεινών που υπέφεραν οι Έλληνες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τους Τούρκους.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ