Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

''Επίθεση'' Ερντογάν σε Κύπρο για το τζαμί στη Λεμεσό

Aντιμέτωποι με την εικόνα ενός... καταγάλανου τζαμιού με ζωγραφισμένες ελληνικές σημαίες, σταυρούς και συνθήματα ήρθαν κάτοικοι της Λεμεσού.

Το τζαμί, που βρίσκεται δυτικά της πόλης της Λεμεσού κοντά στις νότιες ακτές της Κύπρου, ήταν βαμμένο με μπλε σπρέι με γκράφιτι της ελληνικής σημαίας στο πέτρινο εξωτερικό του. Χριστιανικοί σταυροί, επίσης με μπλε χρώμα, ζωγραφίστηκαν στις δύο ξύλινες πόρτες του, όπως σας ανέφερε το Πενταπόσταγμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε τα εξής: 

''Οι Ελληνοκύπριοι κάνουν επιθέσεις σε τζαμιά συνέχεια, αποτελεί μία πρόκληση η συγκεκριμένη ενέργεια!''  

Άρνηση ΑΚΕΛ για αποστολή αγήματος Ε.Φ στην Ελλάδα  

 

Την στιγμή όμως που οι Τούρκοι κάνουν επιθέσεις στον Ελληνισμό, κάποιοι προσπαθούν να βάλουν ''τρικλοποδιές''. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Πρώτη Εκπομπή, κατέθεσε πρόταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για συμμετοχή κυπριακού αγήματος, «δεδομένου ότι η Κύπρος είχε μια ενεργό συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση και ας μην ξεχνάμε τι επακολούθησε».

Σημείωσε ότι «με την πρόταση αυτή διαφώνησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ενώ από τους υπόλοιπους δεν υπήρξε οποιαδήποτε τοποθέτηση ή υποστήριξη».  Πρόσθεσε ότι η διαφωνία του κ. Κυπριανού ήταν ότι «είμαστε ξεχωριστό κράτος».

Εξήγησε ότι «από την πλευρά τη δική μας θεωρούσαμε ότι αυτό είναι αναγκαίο, γιατί πέρα απ όσα είπα για το 1821, θεωρώ ότι η οποιαδήποτε συμμετοχή της Κύπρου αλλά κυρίως κάποια αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα ειδικά αυτές τις εποχές είναι επιβεβλημένη και αναγκαία».

Σε ερώτηση ποια ήταν η αντίδραση του Προέδρου, Αναστασιάδη, απάντησε ότι «δεν γνωρίζω εάν ο πρόεδρος προχώρησε σε οποιοσδήποτε επαφές, αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι οι οποιασδήποτε ενέργειες δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα σε αυτή την πρόταση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε ότι «συνηγορήσαμε υπέρ της πρότασης που κατατέθηκε από τον κ.Σιζόπουλο, αλλά είναι λάθος που λέει ότι οι άλλοι δεν είπαν τίποτα, τόσο η ομιλούσα όσο και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ είχαν συνηγορήσει υπέρ της ενεργότερης συμμετοχής της Κύπρου στην παρέλαση. Είχα πει μια παλαιότερη πρόταση μου για συμμετοχή σώματος ενόπλων βρακοφόρων που θα είναι και το αντίστοιχο ευζωνικό μας εδώ στην Κύπρο και θα τονίζει την κρατική μας υπόσταση και την Ελληνικότητα».

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «όντως δεν αντέδρασε καθόλου, λες και δεν ήθελε να ακούσει αυτή την πρόταση. Ο κύριος Αβέρωφ δεν είπε τίποτα, δεν τοποθετήθηκε στο θέμα. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι άλλη χώρα, είμαστε δύο κράτη και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και η συζήτηση έληξε όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενστερνίστηκε την πρόταση του κ. Κυπριανού».   

Η απάντηση Κυπριανού  

 

«Έχουμε συζητήσει, να μου επιτρέψετε να μην τα πω δημόσια, είναι ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς, να πω ότι χειριστήκαμε κάποια από αυτά και στο παρελθόν σε συνεννόηση με τον τότε Υπ. Εξωτερικών και με τον Υπ. Δικαιοσύνης.»

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν αποφασίζω εγώ για τέτοια ζητήματα, ως εκ τούτου ο κ. Σιζόπουλος καλά κάνει να απευθυνθεί στον ΠτΔ, έχω άποψη, την είπα την άποψή μου στη συνεδρίαση και για να είμαι ειλικρινής είχα την εντύπωση ότι ο κάθε ένας στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί να δημοσιοποιεί εκείνα τα οποία λέει ο ίδιος.»

«Έχω πει ότι διαφωνώ, διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα, είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχαμε διαφυλάξει αυτό το πράγμα.»

Αυτοί είναι οι κομμουνιστές!
 

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1375412713778782218https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1375390395425812482https://twitter.com/veryansintvcom/status/1375413349459054592https://twitter.com/yenisafak/status/1375415106562093056

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ