Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Απάντηση" στις βλέψεις των Τούρκων τα Mark-V - Τρέμουν τους "κουρσάρους του Αιγαίου"

Τα σχέδια κάθε επιβουλέα, όπως οι γειτονές μας, Τούρκοι, α βρίσκουν πάντα τον "τοίχο" των ελληνικών ΕΔ, που όποτε χρειαστεί, είναι εκεί για να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr «η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου πρακτικά σημαίνει ολοκληρωτικό πόλεμο κι έτσι αντιμετωπίζεται».

Η απάντηση είναι ωμή και σκληρή και δείχνει τις προθέσεις της Αθήνας, η οποία όχι μόνο σηκώνει το γάντι, αλλά μιλά για ολοκληρωτική ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία, κάτι που ξεφεύγει πολύ από τον εφιάλτη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων της σημειακής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «κουρσάροι» του Αιγαίου, είναι οι ομάδες των σκληρά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αυτόνομοι, πραγματικά όποια στιγμή χρειαστεί, επεμβαίνουν άμεσα στις πιο επικίνδυνες απόστολές, υπερασπιζόμενοι τα νερά αλλά και τους νησιωτικούς βράχους.

Για παραπάνω από πέντε μήνες που διήρκεσε η Ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, βρίσκονταν διάσπαρτοι πάνω στους βράχους, μικρούς ή μεγαλύτερους, σε πλήρη ετοιμότητα.

Η πρόσφατη προσθήκη των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου MARK V , δίνει στους ΟΥΚαδες ή «βατράχια» όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν, ένα τρομακτικό πλεονέκτημα κινήσεων στο Αιγαίο, αφού τα 25μετρα σκαριά τους μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες έως 65 κόμβων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σχεδίασή τους, που παραπέμπει σε σχήμα V, τους εξασφαλίζει χαμηλό ίχνος στα αντίπαλα ραντάρ, ενώ η μεταφορική ικανότητα των 16 ατόμων με τον εξοπλισμό τους σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα καθιστούν ως ιδανικά μέσα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. Σκάφη του ίδιου τύπου χρησιμοποιούν και οι NAVY SEALS των ΗΠΑ.

Ταχύτατα, αθόρυβα, με βαρύ οπλισμό και με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ (stealth), τα σκάφη είναι ικανά να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις, αποτελώντας μια εξαιρετική προσθήκη στο οπλοστάσιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Το ίδιο έκαναν και τα ειδικά τμήματα εθνοφυλακής, τα οποία αλλάζουν πλέον Διοίκηση και θα υπάγονται στον 5ο πυλώνα του Επιτελείου, τη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, αναφέρει το hellasjournal.

Και φυσικά τα στελέχη της ΔΕΠ, όπως και οι κομαντος των νησιών γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως σχέδια εισβολής σε βραχονησίδες του Αιγαίου είναι ο πιο πιθανός τρόπος ενέργειας του εχθρού, λόγω της εγγύτητας.

Η μετεξέλιξη των Ειδικών Επιχειρήσεων φέρνει και τα πάνω κάτω στις μεθόδους προσέγγισης και ανακατάληψης όπως σημειώνεται από στρατιωτικές πηγές. Επιπλέον η χρήση πτητικών μέσων αποκλειστικά για Ειδικές Επιχειρήσεις δίνει άλλη διάσταση και επιπλέον δυνατότητες στα στελέχη που απαρτίζουν αυτές τις μονάδες.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης το σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά του Αιγαίου, νησίδες και βραχονησίδες τις οποίες η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενες που σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, δείχνει τα σχέδια, έστω και στα χαρτιά, των Τούρκων.

Όσο και να απειλούν οι Τούρκοι, στήνοντας σκηνικά και προβοκάτσιες, θα βρίσκουν απέναντί τους τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολο, αλλά και ειδικές επίλεκτες δυνάμεις που όπως έχει δείξει η ιστορία, στέκονται "βράχοι".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ