Ελληνοτουρκικά

Έτοιμος να στείλει ξανά μετανάστες ο Ερντογάν - ”Καυτό” καλοκαίρι σε Έβρο και Αιγαίο

Eμφανίζεται εκ νέου η απειλή της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, αφού η Άγκυρα προτίθεται να ανοίξει εκ νέου τις πόρτες της στους πρόσφυγες στον Έβρο αφού δεν τα βρίσκει πλέον με την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Barçın Yinanç, αναφέρει ότι: "η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εντάξει με το να διατηρεί τη συμφωνία του 2016 με περιορισμένη παροχή οικονομικής βοήθειας σε αντάλλαγμα των προσπαθειών της Τουρκίας να διατηρήσει στο έδαφος της τους πρόσφυγες. ΟΙ Ευρωπαίοι αισθάνονται λιγότερη πίεση του μεταναστευτικού και την απειλή της Τουρκίας να ανοίξει τις πόρτες ξανά, και αυτό το σενάριο  δεν τρομάζει πλέον τις πρωτεύουσες της ΕΕ”.

Αν δεν τρομάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι όμως γιατί ο ελληνικός στρατός, η ελληνική αστυνομία και οι συνοριοφύλακες, διαφυλάττουν με τρομερή αποτελαμστικότητα τα σύνορα της ΕΕ σε Έβρο και Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ όπως όλοι γνωρίζουν, το νέο τείχος στον Έβρο θα είναι ολοκληρωτικά έτοιμο τον Απρίλιο του 2021.  Τα πρώτα 9 χλµ. θα καλύψουν το Πέταλο Φερών, τα επόμενα 15 χλµ. την περιοχή του κτήματος Τσιρόζη, ενώ άλλα 2,5 χλµ. θα κατασκευαστούν στην περιοχή Νέα Εγνατία. Πρόκειται ουσιαστικά για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραµµής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Έβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού.   

Ο Barçın Yinanç στην ιστοσελίδα YetkinReport ανέφερε ότι «η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες είναι εντάξει με τον εαυτό τους με το να διατηρούν τη συμφωνία του 2016. Ωστόσο, ορισμένες χώρες στην ΕΕ δεν θέλουν να βάλουν χρήματα από τις τσέπες τους για να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση υπέρ της Τουρκίας. Αυτό συμβαίνει επειδή αισθάνονται λιγότερο την πίεση της μετανάστευσης.

Επίσης, δεν βλέπουν κανένα ηθικό πρόβλημα σε χώρες όπως η Ελλάδα που επαναπροωθεί μετανάστες παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα, η απειλή της Τουρκίας να ανοίξει ξανά τις πόρτες δεν τρομάζει πλέον τις πρωτεύουσες της ΕΕ ».

Οι Τούρκοι εθισμένοι στο να τους “πληρώνει” η Ευρώπη ζητούν προφανώς και άλλο χρήμα αφού το οικονομικό ζήτημα στην χώρα είναι πλέον τεράστιο.

Τονίζεται ότι ακόμα και οι χρυσοχόοι στην γειτονική χώρα θα πρέπει να καταβάλλουν ορισμένη ποσότητα χρυσού στο κράτος, απόδειξη ότι η Τουρκία διάγει εποχές "ισχνότατων αγελάδων".

Όλα αυτά όμως μας προειδοποιούν για λίαν άσχημες εξελίξεις τους επόμενους μήνες μέχρι το καλοκαίρι, αφού ο Ερντογάν δέχεται σκληρή κριτική στο εσωτερικό, ενώ ο ίδιος θα κάνει πιθανότατα αυτό που γνωρίζει καλύτερα και αυτό αφορά την “εξαγωγή” των πολλών και πολύ μεγάλων προβλημάτων του στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι ότι η Άγκυρα θα επιχειρήσει να στείλει εκ νέου κύματα μεταναστών σε Έβρο και νησιά το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να προκαλέσει και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ειδικά τώρα που δεν την πιστεύει κανένας στην περιοχή μας. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ