Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Μία ανάσα'' από τις τουρκικές ακτές θα φθάσουν τα σαουδαραβικά F-15

Oι Σαουδάραβες όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα δεν έχουν έρθει μόνο για να διεξάγουν ασκήσεις με την καλύτερη πολεμική αεροπορία της περιοχής, αλλά θέλουν να στείλουν ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στη Τουρκία. 

Μία Τουρκία, η οποία εμπλέκεται στα ''πόδια'' του Ριάντ. Οι Σαουδάραβες έχουν προχωρήσει σε δύο κινήσεις όμως που ''πάγωσαν'' την Άγκυρα. Τους έχουν κηρύξει ολοκληρωτικό ''πόλεμο'' σε οικονομικό και εκπειδευτικό επίπεδο. Σε πέντε πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, υπήρχαν σχολεία που παρέδιδαν εκπαίδευση στα τουρκικά, τα οποία όμως έκλεισαν. 

Επίσης, δεκάδες τουρκικά εμπορευματοκιβώτια εξαγωγής που ήταν στο Σαουδικό τελωνείο επέστρεψαν μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής χωρίς να τους επιτραπεί να εισέλθουν στην αγορά.  

Οι εξαιρετικές σχέσεις της Αθήνας με το Ριάντ σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο ανοίγουν το δρόμο και για στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών. Η απόφαση της Αθήνας να ανάψει το «πράσινο» φως για την αποστολή μιας συστοιχίας Patriot στην αραβική χώρα ήταν μόνο η αρχή αφού στα σκαριά βρίσκονται μια σειρά από κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.  

 
Το νέο νέο ηχηρό μήνυμα  

 

Τα Σαουδαραβικά F-15 πέταξαν μαζί με τα μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας πάνω από το κεντρικό Αιγαίο έως και τη Λήμνο Περιοχές δηλαδή που η Άγκυρα θεωρεί ''αποστρατικοποιημένες''!  Μάλιστα τα μαχητικά θα φτάσουν ακόμα και στη Ρόδο στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Η Σαουδική Αραβία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο μαχητικών F-15 μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία με το Αμερικανικό πανίσχυρο δικινητήριο μαχητικό να αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της αεροπορικής της δύναμης. 
  
Το άγχος των Τούρκων είναι τόσο τεράστιο, που έφθασαν στο σημείο να πουν, ότι η Σ. Αραβία θα αγοράσει τουρκικά UAV, θέλοντας με αυτό τον τρόπ, να ''σπάσουν'' την συμμαχία Αθήνας-Ριάντ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ