Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

H Σ. Αραβία ''πνίγει'' την Τουρκία: ''Λουκέτο'' στα τουρκικά σχολεία σε Μέκκα & Μεδίνα!

Δεν έχει τέλος ο ''πόλεμος'' ανάμεσα σε Τουρκία και Σ. Αραβία. Το Ριάντ είναι από τις πρώτες χώρες που συνειδητοποίησαν το κίνδυνο Τουρκία στη περιοχή.  

Η Άγκυρα δέχεται απανωτά ''χτυπήματα'' από το Ριάντ. Πρώτον η Σ. Αραβία έστειλε τα F-15 στη Σούδα. Δεύτερον, δεκάδες τουρκικά εμπορευματοκιβώτια εξαγωγής που ήταν στο Σαουδικό τελωνείο, επέστρεψαν μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής χωρίς να τους επιτραπεί να εισέλθουν στην αγορά. 

Ο πρόεδρος της Digicom, Sabri Yate, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία επέστρεψε ξανά έξι κοντέινερ εξαγωγών που ανήκουν στην εταιρεία του αφού τους ανάγκασε να περιμένουν περίπου τρεις μήνες στο τελωνείο. 

Το νέο ''χτύπημα''   

 

Ο Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκιλί, Γενικος Διευθυντής Ανώτατης Εκπαίδευσης και εκπαίδευσης αποδήμων, μιλώντας στην υποεπιτροπή Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων τη βουλής, ανέφερε πως σε 5 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, υπήρχαν σχολεία που παρέδιδαν εκπαίδευση στα τουρκικά, τα οποία όμως έκλεισαν. ''Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά τις προσπάθειες που κάναμε, ιδιαίτερα για τα σχολεία μας σε Μέκκα και Μεδίνα, στα τέλη του 2020 στην πράξη τα έκλεισε.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουτκού Τσακιροζέρ, βουλευτής του CHP, είπε πως η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτη και ότι τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να αποτελούν αιτία για την θυματοποίηση των Τούρκων πολιτών που ζουν εκεί.

''Υπάρχει μεγάλη θυματοποίηση στο σημείο της εκπαίδευσης στα τούρκικα των παιδιών των πολλών πολιτών μας που ζουν εκεί. Αυτή η στάση είναι απαράδεκτη. Υπάρχουν επίσης το μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας προς τα τουρκικά προϊόντα και οι κυρώσεις και αυτά είναι απαράδεκτα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στις χώρες αλλά το τίμημα τους δεν πρέπει να το πληρώνουν οι πολίτες μας. Το συντομότερο πρέπει να αντιστραφεί αυτό το λάθος.''

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ