Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Κλείδωσε" η ημερομηνία των διερευνητικών στην Αθήνα - ΥΠΕΞ: Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος

Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Είχαν προηγηθεί αναφορές από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για διεξαγωγή την επόμενη εβδομάδα, με άλλες πληροφορίες να μιλούν για το διήμερο 15-16 και άλλα δημοσιεύματα για τις 16 και 17 του μήνα. Η τουρκική πλευρά ανέφερε πως παράλληλα με τις διερευνητικές θα πραγματοποιηθούν και πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υφυπουργών εξωτερικών των δυο χωρών που θα προεδρεύουν.

Στην Αθήνα, στις 15 και 16 Μαρτίου, θα συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η εφημερίδα Hurriyet. Πρόκειται για τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου. Μία συνάντηση που ήταν περισσότερο αναγνωριστική και διήρκεσε κάτι λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.

Οι δύο πλευρές μετά από ένα καυτό εξάμηνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά βάση βολιδοσκόπησαν η μία τις προθέσεις της άλλης, ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η παρουσία στη συνάντηση του εκπροσώπου της Προεδρίας και πορτ παρόλ του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ